Άμεση ήταν η απάντηση της κυβέρνησης στα όσα είπε ο Αντώνης Σαμαράς στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε πριν λίγη ώρα με τον Γ. Παπανδρέου. Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ηλίας Μόσιαλος απαντά στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο κ. Σαμαράς, με προφάσεις και υπεκφυγές, αναζητεί άλλοθι για να αρνηθεί για ακόμη μια φορά να συμβάλει με οποιονδήποτε τρόπο στην εθνική προσπάθεια που κάνει η χώρα με τις θυσίες του Ελληνικού λαού», τόνισε ο υπουργός επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Ο πρωθυπουργός, στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Ν.Δ. και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, τον ενημέρωσε, ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και πρότεινε κοινή στάση και δράση από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, στην Ελλάδα και ιδιαιτέρως διεθνώς. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός, πρότεινε στον κ. Σαμαρά να τον συνοδεύσει στις Βρυξέλλες, όπου θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ο κ. Σαμαράς επιφυλάχθηκε να απαντήσει. Σήμερα απάντησε αρνητικά».

«Ο κ. Σαμαράς και η Ν.Δ. αποτελούν την μοναδική περίπτωση αντιπολίτευσης σε όλη την Ευρώπη που δεν αναλαμβάνει στοιχειωδώς τις ευθύνες της για να βοηθήσει τη χώρα της», τόνισε ο Ηλίας Μόσιαλος.