Διαψεύδει ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης πως ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά στη χθεσινή τους συνάντηση να έχουν κοινή παρουσία στη Σύνοδο Κορυφής, κάνοντας λόγο για επικοινωνιακό τέχνασμα και λέγοντας χαρακτηριστικά πως «έπεσαν οι μάσκες».

«Εάν είχε διατυπωθεί ένα τέτοιο αίτημα, δεν θα είχε δοθεί άμεσα αρνητική απάντηση από τον πρόεδρο της ΝΔ, ειδικά μετά την επίθεση στην παράταξη και τον ίδιο από τον κ. Παπανδρέου και τον κ. Βενιζέλο;» είπε ο κ. Μιχελάκης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό real fm. Κοινή παρουσία σημαίνει πως οι δύο εμφανίζονται με κοινή θέση, εξήγησε, τονίζοντας πως δεν υπάρχει ελληνική πρόταση ούτε γραμμή που να είναι γνωστή στη ΝΔ.

«Θα δεσμεύσει ο Αντώνης Σαμαράς τη χώρα σε κάτι που δεν γνωρίζει;», διερωτήθηκε και συνέχισε: «πώς ο πρόεδρος της ΝΔ θα “κάψει” μια άλλη εναλλακτική προοπτική;».

«Φροντίζουν πάντα να τορπιλίζουν την εθνική ομοψυχία γιατί ποτέ δεν την ήθελαν», κατέληξε.

Η σημερινή νέα επικοινωνία μεταξύ Παπανδρέου-Σαμαρά, έπειτα από ένα μαραθώνιο διαρροών και κατηγοριών, έγινε σε υψηλούς τόνους, οδηγώντας τους δύο άνδρες σε οριστική ρήξη. Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά να τον συνοδεύσει στις Βρυξέλλες, κάτι που ο πρόεδρος της ΝΔ αρνήθηκε κατηγορηματικά.