Προϋπόθεση για να συναινέσει η ΝΔ στη συγκρότηση ΕΣΡ, είναι να καταργηθεί και όχι να ανασταλεί, ο νόμος Παππά, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο Θεόδωρος Καράογλου και σημείωσε ότι στο σχέδιο νόμου που κατέθεσε η ΝΔ καταργεί συνολικά τον νόμο.

«Την Πέμπτη έρχεται και η περίφημη τροπολογία της κυβέρνησης στη Βουλή η οποία δεν λέει καταργεί, αλλά αναστέλλει. Θα δούμε εάν η κυβέρνηση επιμένει στη λογική της αναστολής και αναλόγως θα πράξουμε», είπε στο «Πρακτορείο 104,9 Fm», ο βουλευτής της ΝΔ και υπογράμμισε: «Πάντως έχουμε καλή πρόθεση και καλή διάθεση… Είμαστε διατεθειμένοι να βρούμε συναινετική λύση μετά την απόσυρση του νόμου – να συγκροτηθεί το ΕΣΡ και να ρυθμίσει το τηλεοπτικό τοπίο» σημείωσε ο κ. Καράογλου.

«Είχαμε μια σταθερή στάση από την αρχή να βρούμε πρόσωπα κοινά αποδεκτά» ωστόσο, όπως τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ, «έχουμε δει πολλά και δεν έχουμε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση» είπε για τη θέση της ΝΔ.

Ερωτηθείς για την πρόταση της ΝΔ και τις δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών, που την χαρακτηρίζουν ως παρωδία, είπε στο «Πρακτορείο 104,9 Fm», «εάν κάποιος καλοπροαίρετα εξετάσει την πρότασή μας θα δει ότι εφάπτεται με την κυβερνητική πρόταση. Τώρα πώς η μια πρόταση είναι παρωδία και η άλλη είναι σωστή δεν το καταλαβαίνω» τόνισε.

«Στην πρότασή μας καταργείται ο περιοριστικός αριθμός των 4 αδειών, ζητάμε να επιστρέψουν όλες οι αρμοδιότητες στο ΕΣΡ, δεν θέλουμε πλειοδοτικό διαγωνισμό. Εάν λειτουργήσουν περισσότερα κανάλια, θα έχεις περισσότερους εργαζομένους» είπε ο κ. Καράογλου που πάντως σημείωσε ότι η ΝΔ μπορεί να δει το θέμα των 400 εργαζομένων που προτείνει η κυβέρνηση.