Έντονη αντιπαράθεση για το δυστύχημα στην Αίγινα είχαν στη Βουλή ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας και ο βουλευτής της Ν.Δ. Σίμος Κεδίκογλου. «Διεκδικείτε πολιτική υπεραξία σε βάρος νεκρών» είπε ο Θ. Δρίτσας και πρόσθεσε: «Η ερώτηση με βγάζει από τα ρούχα μου (…)  Αφηγηθήκατε μία ιστορία δική σας με κατασκευασμένα στοιχεία».

Ο κ. Κεδίκογλου ισχυρίσθηκε ότι ο υπουργός πήγε στην Αίγινα με ελικόπτερο μαζί με την σύζυγό του και επέμεινε ότι υπάρχουν «παραλείψεις στην προανάκριση» του Λιμενικού και ότι επιχειρήθηκε «να μετατραπεί ένα βαρύ κακούργημα σε πλημμέλημα».

«Μήπως κάποιοι επιδιώκουν να αθωώσουν κάποιους; Απορώ με αυτόν τον ορυμαγδό» απάντησε ο Θ. Δρίτσας. «Το ποιος προσπαθεί να αθωώσει φαίνεται. Πού ακούσθηκε να κάνετε δηλώσεις για τις ικανότητες του χειριστή του σκάφους;», είπε ο κ. Κεδίκογλου με τον Θ. Δρίτσα να φωνάζει για «τυμβωρυχία» και για «διαρκή καλλιέργεια ψευδών εντυπώσεων».

«Γιατί δεν έκανε το λιμενικό τη δουλειά του; Να μην έχει πάει ένας στο σημείο και να κάθονται στο λιμάνι κ να κοιτάνε; Κανένας λιμενικός δεν συμμετείχε στη διάσωση», υπογράμμισε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η κόντρα ανάμεσά τους κλιμακώθηκε όταν ο Θοδωρής Δρίτσας επανέλαβε ότι το Λιμενικό ενημερώθηκε για το συμβάν στις 12.48 με τον Σίμο Κεδίκογλου να τον κατηγορεί ότι ψεύδεται και να φωνάζει: «Δεν μπορώ άλλα ψέματα. Έχω έγγραφο που αναφέρει ότι το λιμενικό ενημερώθηκε στις 12.30 για το συμβάν».

«Ποιος σας διοχετεύει με ανυπόστατες και ψευδείς πληροφορίες; Ποια πρακτοριλίδικη ιστορία υπηρετείτε; Τι θέλετε να πείτε; Αυτά που γράφτηκαν ότι ήμουν εγώ, ο Σταθάκης και ο Φλαμπουράρης στο σκάφος;» αναρωτήθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας.