Μήνυμα Ολάντ από την Αθήνα για ενότητα και συνοχή

Κοινές δηλώσεις των ηγετών της Συνόδου των Μεσογειακών Χωρών


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
17:47
09/09/2016
Μήνυμα Ολάντ από την Αθήνα για ενότητα και συνοχή
1
loading

Την ανάγκη να σταλεί ένα μήνυμα συνοχής και ενότητας τόνισε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, στις κοινές δηλώσεις των ηγετών των Μεσογειακών Χωρών που συμμετέχουν στη Σύνοδο στο Ζάππειο Μέγαρο.

«Σε εμάς, τις χώρες της Μεσογείου, που είναι διαφορετικές στο μέγεθος και τις πολτικές ευαισθησίες, όλοι καθοδηγούμαστε από δύο πεποιθήσεις», σημείωσε. Η πρώτη, όπως ανέφερε είναι ότι «στο τωρινό πλαίσιο χρειαζόμαστε ενότητα και συνοχή» και η δεύτερη ότι «οι χώρες της Μεσογείου μπορούν να συμβάλουν στην έναρξη μιας συνεργασίας ενός διαλόγου που θα ήταν χρήσιμος στην Ευρώπη».

«Οι χώρες της Νότιας Ευρώπης τους τελευταίους μήνες αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο όνομα της Ευρώπης και ειδικά με τους πρόσφυγες και μετανάστες», σημείωσε ο γάλλος πρόεδρος και συνέχισε λέγοντας πως πρέπει «να συμβάλουμε με τις δικές μας σκέψεις για το τι θα έπρεπε να αποτελεί ώθηση και προώθηση της Ευρώπης, που δεν θα πρέπει να αποκλείει το δικαίωμα ασύλου και να προοδεύσει η Ευρώπη στην Άμυνα, να μπορέσουμε να χαράξουμε πολιτικές συνοχής μέσω της διεύρυνσης του σχεδίου Γιούνκερ».

Τόνισε επίσης την ανάγκη «να στείλουμε ένα μήνυμα πολιτισμού, ένα μήνυμα κατανόησης για τα δεινά που αντιμετωπίζουν λαοί κοντά μας». «Να στείλουμε ένα μήνυμα συνοχής και να συμβάλουμε και να προσφέρουμε από τη Νότια Ευρώπη», σημείωσε ακόμη.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar νικος 009

    (ΣΗΝΟΔΟΣ ΜΠΑΤΊΡΟΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΜΕΣΌΓΕΙΟΥ)
    ΘΕΜΑ
    ΠΩΣ ΘΑ ΕΞΟΝΤΏΘΕΙ Η ΕΠΙΚΗΡΥΓΜΈΝΗ ΛΕΥΚΉ ΑΡΚΟΎΔΑ [ ΕΕ ]

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει