Μέχρι την τελευταία στιγμή συνεχίζεται το μπέρδεμα σχετικά με την εργασιακή εφεδρεία, τη συζήτηση και τις αποφάσεις που αναμενόταν να ληφθούν στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Την ώρα που στο twitter του πρωθυπουργού αναφέρεται πως η εφεδρεία συμπεριλαμβάνεται στην ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου και αναμένεται συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί αυτού, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μεταδίδει την πληροφορία πως το θέμα είναι μεν στην ατζέντα αλλά εξαιτίας των συνταγματικών και νομικών κωλυμάτων που ακόμα δεν έχουν ξεπεραστεί, δεν αναμένεται να ληφθεί κάποια απόφαση.

Από χθες βράδυ, ωστόσο, κυκλοφόρησε η πληροφορία πως το θέμα της εφεδρείας αποσύρθηκε από την ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου, καθώς ορισμένοι από τους υπουργούς θέτουν συνταγματικά ζητήματα σχετικά με την εφαρμογή του νόμου στο στενό δημόσιο τομέα, ενώ το υπουργείο Οικονομικών περιμένει ακόμη από τους διοικητές των 151 οργανισμών να στείλουν τις σχετικές λίστες.

Τηλεφωνώντας μεταξύ τους οι υπουργοί επιχειρούν να μάθουν τι τελικά θα γίνει ενώ ο συνταγματολόγος υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος δεν έχει πάρει θέση επί των εξελίξεων.

Το υπουργικό θα συζητήσει επίσης το ενιαίο μισθολόγιο καθώς και τα μέτρα για την ενίσχυση του ασφαλιστικού συστήματος, όπως προβλέπεται από το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.