«Η προσφυγή στις κάλπες αυτή τη στιγμή θα ήταν κάτι καταστροφικό. Δεν το θέλουν εξάλλου οι πολίτες. Επιθυμούν η χώρα να μπει σε μια οδό και σε μια περίοδο σταθερότητας», ανέφερε η υφυπουργός Υποδομών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, λέγοντας πως «τώρα είναι η πλέον κατάλληλη στιγμή για να αλλάξει ο εκλογικός νόμος, καθώς δεν υπάρχει καμία σκέψη για εκλογές και κανένας απολύτως λόγος για να καταφύγουμε στις κάλπες».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο, παραδέχτηκε ότι« δεν είναι εύκολη η διαδικασία για τη συγκέντρωση 200 ψήφων, προκειμένου να ψηφιστεί ο νέος εκλογικός νόμος, αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι στο τέλος το αποτέλεσμα θα είναι θετικό».

Η κυβέρνηση δε μπαίνει σε λογική να κάνει παζάρια, τόνισε, καλώντας το κάθε κόμμα να σκεφθεί και να αποφασίσει.

Στο θέμα των εργασιακών, επεσήμανε πως το ΔΝΤ είχε και έχει άγριες διαθέσεις. «Ωστόσο», όπως είπε, «με καλή διαπραγμάτευση όπως στο πρώτο σκέλος της αξιολόγησης έτσι και στη δεύτερη αξιολόγηση θα πάμε με κόκκινες γραμμές στα εργασιακά».

Για το Plan x Βαρουφάκη και τις δηλώσεις Καμένου πριν το δημοψήφισμα για τη διαφύλαξη της σταθερότητας από τον στρατό, η κ. Χρυσοβελώνη ανέφερε πως ο κ. Καμμένος έχει απαντήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι δεν υπήρχαν όλα αυτά που καταγγέλλει η ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι η ΝΔ δεν έχει να αντιπροτείνει κάτι το ουσιώδες και επιλέγει τις «κροτίδες».