Στο σημερινό της πρωτοσέλιδο όμως η Αυγή, η επίσημη εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύει σκληρή επίθεση κατά των «Παραιτηθείτε» κατηγορώντας ουσιαστικά την κίνηση ως υποκινούμενη κομματικά από συγκεκριμένο τμήμα της Νέας Δημοκρατίας και ορισμένους από ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι.

Με τίτλο: «Άδωνις και σία βαράνε την κατσαρόλα», η εφημερίδα υποστηρίζει: «Πολιτικοί υποστηρικτές του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Άδ. Γεωργιάδη, τουϊτεράδες τύπου Μουρούτη και ορισμένοι ακραιφνώς νεοφιλελεύθεροι του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού είναι οι “ακομμάτιστοι” οργανωτές των συγκεντρώσεων “Παραιτηθείτε” σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 15 του μήνα, που τις τελευταίες ώρες ζητούν την παραίτηση του υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη για να προσδώσουν πολιτική υπόσταση στην κίνησή τους.

Τα περί απόπειρας του υπουργού ή της κυβέρνησης να θέσουν τις κινητοποιήσεις εκτός νόμου είναι αντιστοίχου σοβαρότητας με τους ισχυρισμούς “Ο Φίλης θα καταργήσει τα φωνήεντα” και το βίντεο που έχουν φτιάξει για την περίσταση, που ξεκινάει από τους Σπαρτιάτες, περνάει από τον Κολοκοτρώνη και καταλήγει στον Κ. Καραμανλή.

Αυτά και άλλα δείχνουν ότι από το “Μένουμε Ευρώπη” ταξιδεύουν προς… Χιλή!»

Η Αυγή σχολιάζει επίσης ότι η ομάδα Γεωργιάδη και οι συνοδοιπόροι της σε ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι μέσω των επιθέσεων στον Ν. Φίλη επιχειρεί να κρατήσει ζωντανή τη γραμμή των «εκλογών τώρα» στη Ν.Δ.

Στο κύριο άρθρο της η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν την αντίδραση τους στην κυβέρνηση, υποστηρίζει όμως ότι το «Παραιτηθείτε» έχει συγκεκριμένο κομματικό χρώμα και ότι τα κόμματα που το στηρίζουν θα έπρεπε να το δηλώσουν ευθέως.

22140587_6φγ