Απάντηση για τις αποκαλύψεις του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο βιβλίο του σχετικά με τους στόχους και τις μεθόδους της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», δίνει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Με αφορμή το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Τα Νέα», ο κ. Βενιζέλος σημειώνει:

«Αυτή την περίοδο διαχειρίζεται τις τύχες της χώρας ένας αδίστακτος πυρήνας τυχοδιωκτών που επιχείρησαν να χρησιμοποιήσουν μεθόδους μαφίας για να αντιμετωπίσουν αυτόν που θεωρούν δύσκολο αντίπαλο. Το προσπάθησαν και έσπασαν τα μούτρα τους γιατί η αλήθεια εκδικείται. Αν όμως το κόστος σε προσωπικό επίπεδο είναι η αηδία, σε εθνικό επίπεδο είναι η ταπείνωση. Γι’ αυτό πρέπει να φύγουν το ταχύτερο».

Σημειώνεται πως στο βιβλίο του «Game Over: Η αλήθεια για την κρίση», ο κ. Παπακωνσταντίνου αποκαλύπτει ότι υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία δεν κατονομάζει, του είχαν ζητήσει να δώσει στοιχεία για τη λίστα Λαγκάρντ, τα οποία θα ενοχοποιούσαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εναντίον του. Οι συναντήσεις, σύμφωνα με το βιβλίο, έγιναν κατά την προανακριτική για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ενώ παράλληλα αποκαλύπτει και συνάντηση με τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη.