«Βατερλό της ελληνικής διπλωματίας» χαρακτήρισε την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής για το Προσφυγικό, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» είπε ότι όχι μόνο μόνο δεν είχαν συνέπειες οι χώρες που κρατούν κλειστά τα σύνορά τους, αλλά νομιμοποιήθηκε αυτή η επιλογή τους.

«Στο Προσφυγικό ο Τσίπρας έχασε το τρένο στη Σύνοδο Κορυφής, διότι το ζητούμενο ήταν να ανοίξουν τα σύνορα, αυτό είχαμε συμφωνήσει στη σύνοδο αρχηγών να επιμείνουμε να ανοίξουν τα σύνορα» τόνισε ο κ. Λεβέντης, μιλώντας στην εκπομπή «ΑΠΕριττα», ενώ υπογράμμισε ότι δεν ελήφθη από την ΕΕ καμία πρόνοια και για τους πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος στις αιματηρές επιθέσεις στο Βέλγιο, τις απέδωσε σε αντίποινα, με αφορμή την προχθεσινή σύλληψη του φερόμενου ως τρομοκράτη στις Βρυξέλλες, είπε ότι τα σύγχρονα ευρωπαϊκά κράτη δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις απρόβλεπτες και ασύμμετρες επιθέσεις και χαρακτήρισε τους τρομοκράτες «σατανικούς ανθρώπους», που «έχουν απλωθεί στην Ευρώπη όπως η σκόνη της άμμου».

Εξάλλου, ερωτηθείς για ενδεχόμενο συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με «Το Ποτάμι», ο κ. Λεβέντης επιτέθηκε φραστικά εναντίον των αρχηγών των δύο κομμάτων και επανέλαβε ότι η Ένωση Κεντρώων δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε αυτές τις συνεργασίες. «Με πλησίασε ο σύζυγος της κ. Γεννηματά και μου πρότεινε να διατηρήσουν τα κόμματα τις χρηματοδοτήσεις και τις σφραγίδες και απλά να ενωθούν εκλογικά» κατήγγειλε ο κ. Λεβέντης και κατέληξε: «Η Φώφη εκφράζει τα απομνημονεύματα ενός άθλιου συστήματος, ο δε Θεοδωράκης ήταν υπηρέτης του συστήματος».