«Δεν είναι αλαζονεία το γεγονός ότι στο δεύτερο γύρο δεν ζήτησα βοήθεια από τους Γεωργιάδη και Τζιτζικώστα. Η άποψή μου ήταν ότι μπορούσα  να κερδίσω και μόνος μου. Είμαι αυτός που βλέπετε. Δεν έχω επικοινωνιολόγους. Δεν θεωρούσα πως ήταν κάτι φοβερό και τρομερό να εκλεγώ πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Σημαντικό ναι. Αλλά όχι τα πάντα. Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης πήρε τηλέφωνο τον κ. Γεωργιάδη. Αν πήγε μαζί του επειδή ο Κυριάκος τον πήρε τηλέφωνο τότε αυτό είναι πολιτική καφενείου και ο κόσμος βγάζει τα συμπεράσματά του. Ούτε ήταν τυχαίο που βρέθηκαν όλοι μαζί στα Θεοφάνια. Ήξεραν ότι δεν πρόκειται να δώσω κανένα αντάλλαγμα. Είχα να κάνω με παιδιά και δεν το κατάλαβα» τόνισε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Star» και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου και συμπλήρωσε πως: «Με προβοκάριζε ο Τσίπρας όταν με στήριζε. Ήξερε πως με όλα αυτά που έλεγε μου κάνει κακό στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας».

Αναφορικά με το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε: «Δεν αισθάνθηκα πικρία από το αποτέλεσμα γιατί ήμουν και προετοιμασμένος ψυχολογικά. Είμαι όμως στεναχωρημένος από την συμπεριφορά κάποιων –ακόμα και συνυποψηφίων μου- όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Δυστυχώς ένα τεχνικό ζήτημα το εκμεταλλεύτηκαν πολιτικά» και πρόσθεσε: «Επιπλέον, μου συνέβη ένα τραγικό περιστατικό και κάποιοι μου έλεγαν γιατί δεν είμαι περισσότερο χαμογελαστός. Σκέφτηκα εκείνη την περίοδο να παραιτηθώ από την προεκλογική εκστρατεία. Δεν αφιέρωσα στην αδερφή μου το χρόνο που έπρεπε και ακόμα και τώρα δεν ξέρω αν έκανα καλά. Εκείνη επέμενε να συνεχίσω. Δεν περνούσε από το μυαλό της ότι θα μπορούσα να εγκαταλείψω. Δεν είχα το κέφι και τη διάθεση να συνεχίσω. Δεν κινήθηκα όσο θα έπρεπε στον δεύτερο γύρο».

Επιπλέον τόνισε πως: «ο Καραμανλής όποτε θέλει γυρίζει. Δεν έχει ανάγκη από τον Μεϊμαράκη. Όλα αυτά που ακούγονται για παρασκηνιακές επαφές είτε με έμενα είτε με τον Τσίπρα δεν κολακεύουν και δεν τιμούν κανέναν» και πρόσθεσε με νόημα πως: «Τα αποτελέσματα θα ήταν διαφορετικά αν ο δεύτερος γύρος είχε γίνει στις 22 Νοεμβρίου».