Τη σημασία της εξωτερικής πολιτικής για το μέλλον της χώρας τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στην τελετή της κοπής της βασιλόπιτας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο.

Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους στο υπουργείο ο κ. Κοτζιάς επισήμανε τη σημασία της συλλογικής δουλειάς και κάλεσε όλους να καταθέτουν τις ιδέες και τις πρωτοβουλίες τους.

«Παρά τις δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας, πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η κάθε πρόταση, η κάθε νομική τοποθέτηση σε πολλές διευθύνσεις, όλα τα μικρά και καθημερινά, μπορούν να είναι πολύ σημαντικά και να συμβάλλουν στο μέλλον της χώρας. «Να σκέφτεστε ότι εξαρτάται από τη δική σας στάση και πρωτοβουλίες το μέλλον του τόπου και η καθημερινή διαβίωση των πολιτών του» ανέφερε.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Εξωτερικών «στον χρόνο που πέρασε είχαμε μία ενεργητική πολιτική, ξαναβάλαμε τη χώρα στη Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια, αναπτύξαμε συμμαχίες, πήραμε πρωτοβουλίες, από τα ΜΟΕ στα Σκόπια μέχρι το θέμα των εγγυήσεων στην Κύπρο, αναπτύξαμε πολλούς τομείς της διπλωματίας, όπως η θρησκευτική».

«Ο χρόνος που έρχεται θα έχει πολλές επιτυχίες για όλους μας. Θα υπερασπιστούμε την πατρίδα μας και τα δικαιώματα και τις δυνατότητες του τόπου» κατέληξε ο κ. Κοτζιάς.

Στην τελετή παρέστησαν ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα ευρωπαϊκών υποθέσεων, Νίκος Ξυδάκης και οι υφυπουργοί Δημήτρης Μάρδας και Γιάννης Αμανατίδης.