«Με μια ακόμα ΠΝΠ κλείνει (;) το 2105 η κυβέρνηση Τσίπρα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για «άλλη μια ΠΝΠ γεμάτη ρουσφέτια, άσχετα θέματα και διατάξεις που η αδιαφορία και η ανικανότητα των υπουργών δεν αντιμετώπισε στην ώρα τους».

«Αυταρχισμός, αλαζονεία και περιφρόνηση των θεσμών και του Κοινοβουλίου», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει:

«Και βέβαια η παράταση ισχύος της ΠΥΣ που απαγορεύει τις προσλήψεις επιβεβαιώνει ότι το «δούλεμα» των πολιτών συνεχίζεται κανονικά.

Τα περί 45.000 προσλήψεων το 2016 αποδείχτηκαν και αυτά …λόγια Τσίπρα, αφού ο αριθμός θα καθορισθεί κατ’ εξαίρεση μετά από έγκριση της τρόικας.

Αποφασίζομεν λοιπόν, υπογράφομεν και κοροιδεύομεν!».

Σημειώνεται πως το βράδυ της Τετάρτης μπήκε μπροστά το «σπασμένο» παράλληλο πρόγραμμα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, στην οποία συμπεριλαμβάνονται μέτρα με μηδενικό δημοσιονομικό κόστος, προκειμένου να σταλεί το μήνυμα πως η κυβέρνηση προωθεί παράλληλα με το μνημόνιο και τη δική της ατζέντα με κοινωνικό πρόσημο για τους ασθενέστερους που πλήττονται από τις πολιτικές λιτότητας και να «ηρεμήσουν» τα πνεύματα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά το «πάγωμά» του από τους δανειστές λόγω της ανεπαρκούς κοστολόγησης.