Για την κατάσταση που επικρατεί στο «κολαστήριο» του Κορυδαλλού, στο νοσοκομείο του σωφρονιστικού καταστήματος, μίλησε το πρωί ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.

Ο κ. Παρασκευόπουλος, μιλώντας στον Real FM, ανέφερε ότι «όταν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο ξεκινήσαμε να διαμορφώνουμε ένα νομοσχέδιο το οποίο έχει ως στόχο την αναβάθμιση και των συνθηκών νοσηλείας και την αποσυμφόρηση, υπήρχε μία διαμαρτυρία από ορισμένους πολιτικούς και δημοσιογράφους, ”μα, από αυτό βρήκατε να ξεκινήσατε;”.»

«Αναγκαζόμαστε να λέμε ότι η αντιμετώπιση κακομεταχείρισης και των βασανιστηρίων, γιατί κάποιες συνθήκες ήταν βασανιστικές, δεν μπορεί να περιμένει. Σήμερα είναι οι ίδιοι άνθρωποι που σπεύδουν και μας λένε ότι “μα, αργείτε”», πρόσθεσε.

Όπως επισήμανε, «η πραγματικότητα ήταν ότι για να μπορέσουμε να αναπτύξουμε καλύτερες δομές νοσηλείας, έπρεπε να ξεπεράσουμε τον σκόπελο του συνωστισμού. Τα βήματα που έγιναν είναι σημαντικά, δηλαδή ακόμη και στο νοσηλευτήριο έχουμε έναν αριθμό μικρότερο, δεν έχουμε πια διώροφα κρεβάτια. Οι 168 που ήταν τότε, σήμερα είναι 132, οι νοσηλευόμενοι».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης έκανε λόγο για ένα «πιο δύσκολο και πιο σταθερό έργο από τις νομοθετικές μεταρρυθμίσεις, γιατί νομοθετικές μεταρρυθμίσεις πολλές φορές μένουν σε αχρησία». «Επομένως προσπαθήσαμε ιδίως τώρα, στη δεύτερη θητεία, να καταλάβουμε γιατί εξαγγέλλεται ειλικρινώς και καλόπιστα αυτή η ένταξη των νοσηλευτικών καταστημάτων των φυλακών στο ΕΣΥ και δεν πραγματοποιείται», εξήγησε.

«Θα μπορέσουμε αυτές τις μέρες να έχουμε πρόσθετο ιατρικό προσωπικό», σημείωσε.