«Παρακολουθήσεις γίνονται με νόμιμο τρόπο, υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος για να γίνονται, με άδεια δικαστικού συμβουλίου. Είναι τελείως εξαιρετικό, για σοβαρές υποθέσεις. Είναι η εξαίρεση, ο κανόνας είναι ότι ο πολίτης δεν παρακολουθείται».

Αυτό ανέφερε σε σημερινή του ραδιοφωνική συνέντευξη ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, μιλώντας στο «Κόκκινο», με αφορμή τις «καταγεγραμμένες συνομιλίες» που έφεραν στο φως της δημοσιότητας οι καταγγελίες του Γιάννη Πανούση.

Ο κ. Παρασκευόπουλος επισήμανε πως δε μπορεί να σχολιάσει περαιτέρω την ουσία του θέματος, παρ’ ότι έχει άποψη, λόγω της θέσεώς του, προκειμένου να μη φανεί ότι παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης.

Μιλώντας επίσης για το σύμφωνο συμβίωσης, με αφορμή το νομοσχέδιο που τέθηκε χθες Δευτέρα σε δημόσια διαβούλευση, ο κ. Παρασκευόπουλος ανέφερε: «Η καινοτομία είναι ότι υπάγονται στη ρύθμιση και τα ομόφυλα ζευγάρια, ενώ ρυθμίζονται πολλά ζητήματα που διευκολύνουν τη ζωή των ζευγαριών που επιλέγουν το σύμφωνο συμβίωσης, θέματα εργασιακά, ασφαλιστικά, τεκμηρίου πατρότητας κ.λπ.».

Ως «αρνητικό σημείο» ο κ. Παρασκευόπουλος ανέφερε τη μη πρόβλεψη για τα ζητήματα τεκνοθεσίας από τα ομόφυλα ζευγάρια. «Δεν είναι κάτι που θεωρούμε αδιανόητο, αλλά χρειάζεται περισσότερη δουλειά τόσο σε κοινωνικό επίπεδο όσο και από νομικής άποψης», εξήγησε, ενώ για τη διαφορετική άποψη της Εκκλησίας για το σύμφωνο συμβίωσης, σημείωσε ότι «το σύμφωνο ρυθμίζει τις σχέσεις των ανθρώπων που αποφασίζουν να ζήσουν μαζί και δεν έχει θρησκευτική διάσταση».