Στο μικροσκόπιο της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου βρίσκονται πλέον οι καταγγελίες και τα στοιχεία τα οποία έδωσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης στην Ευτέρπη Κουτζαμάνη, αναφορικά με τις καταγγελίες του για απειλές κατά της ζωής του και πολιτικά πρόσωπα που συνδέονται με τρομοκράτες.

Μέσα στα επόμενα 24ωρα η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναμένεται να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις της ώστε να διαλευκανθεί η πολύκροτη υπόθεση που λαμβάνει διαστάσεις χιονοστιβάδας, μετά την αποκάλυψη διαλόγου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ με φυλακισμένο στέλεχος των Πυρήνων της Φωτιάς, ο οποίος φέρεται να συμπεριλαμβάνεται στα στοιχεία που έδωσε ο κ. Πανούσης κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του.

Εφόσον η κα Κουτζαμάνη κρίνει ότι προκύπτει από τα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεσή της έκνομη πράξη, τότε θα αναθέσει σε αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου την διενεργεία επείγουσας προκαταρκτικής έρευνας.

Στην περίπτωση που κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής έρευνας οι εισαγγελικοί λειτουργοί πέσουν πάνω σε πολιτικά πρόσωπα που εμπίπτουν στο νόμο περί ευθύνης υπουργών, αμέσως η δικογραφία πρέπει να διαβιβαστεί στην Βουλή.

Ο πρώην υπουργός φέρεται να έχει κατονομάσει δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ένα μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Αποκαλύψεις – φωτιά περιέχουν τα όσα κατέθεσε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Όπως αποκάλυψε το ρεπορτάζ του MEGA, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ συνομιλεί με φυλακισμένο μέλος της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς.

O τηλεοπτικός σταθμός παρουσίασε ένα μέρος από τους διαλόγους αυτούς.

Στέλεχος του  ΣΥΡΙΖΑ: Θα τα πούμε όλα και για το Σάββα Ξηρό, όλα

Μέλος των Πυρήνων: Τίποτα δεν κάνετε

Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είμαστε μόνο εμείς, υπάρχει και ο «υπερυπουργός» και αυτός δεν είναι δικός μας

Μέλος των Πυρήνων: Καλά κάναμε τότε και του βάλαμε βόμβα. Μας κοροϊδέψατε,  δεν κάνατε τίποτα από αυτά που είπαμε.