«Αστυνομικές ιστορίες» ήταν το σχόλιο του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρή Δρίτσα, όταν προσερχόμενος στη Βουλή για τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τις καταγγελίες του πρώην υπουργου Προστασίας του Πολίτη Γ. Πανούση.

Σημειώνεται ότι σε ανάλογο κλίμα ήταν και η δήλωση του Γ. Κατρούγκαλου, ενώ από χθες είναι φανερό ότι σε μετωπική σύγκρουση οδηγείται Μέγαρο Μαξίμου και ΣΥΡΙΖΑ με τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη με αφορμή τις καταγγελίες του ότι ο ίδιος δέχεται απειλές κατά της ζωής του από πολιτικούς που έχουν σχέση με τρομοκράτες».

Τη λιτή ανακοίνωση της κυβέρνησης με την οποία παρότρυνε δηκτικά τον πρώην υπουργό να απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη και το αρχικό μούδιασμα, διαδέχθηκε η σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε το βράδυ της Δευτέρας η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, κατηγορώντας τον κ. Πανούση ότι «μοιράζει “διαλόγους” στα μέσα ενημέρωσης».

Είχε προηγηθεί η κατάθεση του πρώην υπουργού στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, από την οποία διέρρευσε διάλογος που φέρεται να έγινε μεταξύ στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και φυλακισμένου, ηγετικού μέλους της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς.

Η κυρία Γεροβασίλη ζήτησε επίσης από τον κ. Πανούση «να εξηγήσει γιατί επί επτά μήνες δεν ενημέρωσε ούτε τη δικαιοσύνη ούτε την κυβέρνηση για όλα αυτά που σήμερα καταγγέλλει» αλλά «αντ’ αυτού μοιράζει “διαλόγους” στα μέσα ενημέρωσης».

Μάλιστα, σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο ο κ. Πανούσης «πρέπει να εξηγήσει γιατί ως αρμόδιος υπουργός και πολιτικός προϊστάμενος τόσο της ΕΥΠ όσο και της Αντιτρομοκρατικής δεν έδρασε άμεσα εφόσον εκτιμούσε ως σοβαρές και αξιόπιστες τις πληροφορίες στις οποίες σήμερα αναφέρεται».