Στοιχεία για συγκεκριμένα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και πολιτικά , που φέρονται να εμπλέκονται στις απειλές που δέχτηκε είτε γνώριζαν για αυτές κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στα στοιχεία που προσκόμισε ο κ. Πανούσης περιλαμβάνονται και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες.

Ο κ. Πανούσης, μαζί με τον δικηγόρο του και πρόεδρο του ΔΣ του ΔΣΑ, Βασίλη Αλεξανδρή, κατέθεσαν στοιχεία για πολιτικά και μη πρόσωπα, τα οποία σύμφωνα με τον πρώην υπουργό απειλούσαν τη ζωή του.

«Το σύνολο των στοιχείων το κατέθεσα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Η άποψή μου είναι ότι προκύπτουν ποινικές ευθύνες, αυτό, όμως, θα το δει η δικαιοσύνη. Το πολιτικό σύστημα δεν μπόρεσε να κάψει τα καρκινώματά του και έτσι είναι η ώρα της δικαιοσύνης», δήλωσε ο κ. Πανούσης.

Οπως γράφουν «Τα Νέα» ο κ. Πανούσης έχει στοιχεία δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ένα μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος ως «έχοντες ευθέως σχέσεις» με τους κρατουμένους ως μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

«Δεν ξέρω γιατί το κάνει ο Τσίπρας, αφού ο ίδιος γνωρίζει περί τίνος ακριβώς πρόκειται. Έχει ενημερωθεί», σχολιάζει ο κ. Πανούσης στην εφημερίδα αναφορικά με την «προτροπή» του Μεγάρου Μαξίμου να καταφύγει στην Δικαιοσυνη.

«Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τον Τσίπρα. Εγώ προσπάθησα να κρατήσω το θέμα σε πολιτικό επίπεδο, γι αυτό και πήγα σε συμβολαιογράφο όπου και παρέδωσα όλα τα στοιχεία. Εκείνος θέλει τη δημοσιότητα. Θα την έχει. Εκτιμώ ότι μόνο ένας λόγος δικαιολογεί αυτή τη στάση. Αυτούς τους 2-3 θέλει να τους ”σεντράρει”», προσέθεσε.