Κλήση για να καταθέσει στους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς θα λάβει, σύμφωνα με πληροφορίες , τις επόμενες ώρες ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης προκειμένου να καταθέσει στο πλαίσιο της ήδη υπάρχουσας έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη για ζητήματα διαφθοράς στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ήδη η εισαγγελία διενεργεί σχετική έρευνα για άλλες καταγγελίες που αφορούν φαινόμενα διαφθοράς οπότε αναμένεται τα στοιχεία που φέρεται να έχει στη διάθεση του ο πρώην υπουργός να αλλάξουν τα έως τώρα δεδομένα.

Έτσι πριν δώσει στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στοιχεία σχετικά με τις καταγγελίες του περί σχέσεων στελεχών της κυβέρνησης με «τρομοκράτες», ο κ. Πανούσης θα κληθεί να καταθέσει στην κα Ράικου για όσα είπε σε συνέντευξη του περί διαφθοράς.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Γιατί στην Αστυνομία υπάρχει και χρήμα. Πολύ χρήμα, και ήταν και αυτή η πλευρά. Δεν είναι μόνο η ιδεολογικοπολιτική κάποιων εκεί πέρα. Οι μίζες είναι μίζες. Και αυτές δεν έχουν χρώμα, γιατί το χρήμα δεν έχει χρώμα, δυστυχώς. Εγώ είπα σε μια παρέα ότι χρωστάω δύο πράγματα στον Αλέξη Τσίπρα. Πρώτον, που με έβαλε και, δεύτερον, που δεν με έβαλε τη δεύτερη φορά στην κυβέρνηση, γιατί νομίζω ότι με προστατεύει. Δεν κάνω εγώ γι’ αυτά τα πράγματα. Να βλέπω να κλέβουν, να κάνουν, να αρπάζουν και να λέω “δεν πειράζει, είμαι υπουργός”».