Για το δικαίωμα του λαού στις διακοπές αλλά και τις εξελίξεις στην οικονομία μίλησε η Αλέκα Παπαρήγα κατά την επίσκεψή της στις εκδηλώσεις του 20ου αντιιμπεριαλιστικού διημέρου της ΚΝΕ. Όπως δήλωσε, «Την ίδια ώρα που η τρόικα, μαζί με την κυβέρνηση και την ολιγαρχία του πλούτου εξοντώνουν κυριολεκτικά τους εργαζόμενους, σε αυτό το πανέμορφο κάμπινγκ του ΕΟΤ αναδεικνύονται οι μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν στην Ελλάδα για κοινωνικό τουρισμό των νέων, των νέων ζευγαριών, είτε δωρεάν για αυτούς που έχουν πολύ χαμηλά εισοδήματα, είτε πολύ φθηνά για τους υπόλοιπους.
Και όμως αυτό το κάμπινγκ, από ό,τι φαίνεται, θα πουληθεί μαζί με το Ελληνικό για να το απολαμβάνουν οι λίγοι πλούσιοι που δεν θα αφήνουν ούτε ένα ευρώ στην γύρω περιοχή».

Η γ.γ του ΚΚΕ ανέφερε πως «Διεκδικούμε φθηνό ή δωρεάν κοινωνικό τουρισμό, καλοκαίρι και σαββατοκύριακα για τους νέους ανθρώπους και τα νέα ζευγάρια».

Σχετικά με τις εξελίξεις στην οικονομία και τα διλήμματα που θέτει η κυβέρνηση η Α.Παπαρήγα δήλωσε:

«Αυτό που εμείς επιδιώκουμε είναι να κατανοήσει ο λαός ότι δεν έχουμε κρίση χρέους. Έχουμε κρίση του κοινωνικού, οικονομικού και πολιτικού συστήματος, του καπιταλισμού. Το χρέος είναι επακόλουθο και αν ο λαός δεν σηκώσει κεφάλι σχεδιασμένα, οργανωμένα και προσανατολισμένα, τότε και μετά από 50 χρόνια θα συνάπτονται δάνεια και θα πληρώνουμε ασήκωτα χρέη».