Το ΠΑΣΟΚ καλεί την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τι θα κάνει με τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση «καθαρά και οριστικά». Το κόμμα αναφέρει ότι το θέμα δεν λύνεται με προσωρινή κατάψυξη και καλεί τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει στις προγραμματικές του δηλώσεις τι θα πράξει «χωρίς μισόλογα και αοριστίες».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κόμματος:

«Το θέμα της επιβολής του ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση είναι πολύ σοβαρό, γιατί αφορά εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες.

Δεν μπορεί λοιπόν να αντιμετωπίζεται από την Κυβέρνηση με συνεχείς παλινωδίες, αναβολές, διαρροές στα Μέσα Ενημέρωσης και επικοινωνιακά τρικ ενόψει Προγραμματικών Δηλώσεων.

Η λανθασμένη και επώδυνη αυτή πρόταση έγινε από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και πέρασε στο Μνημόνιο, λόγω των ιδεοληπτικών εμμονών της. Τώρα οι ίδιοι έχουν την ευθύνη, να υιοθετήσουν την Πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και να βρουν τα ισοδύναμα μέτρα-μέσω περιορισμού δαπανών- για την απόσυρση του μέτρου.

Καθαρά και οριστικά επιτέλους.  Ο Πρωθυπουργός  οφείλει στις προγραμματικές  δηλώσεις να ξεκαθαρίσει με σαφήνεια τι θα πράξει η κυβέρνησή του στο συγκεκριμένο θέμα χωρίς  μισόλογα και αοριστίες. Όχι με προσωρινή “κατάψυξη”, για να το ξεπαγώσουν πάλι μετά από λίγες μέρες. Δεν θα εξαπατήσουν πια κανένα…».

Το θέμα της αύξησης του ΦΠΑ στο 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση προκάλεσε αλαλούμ, με την έκδοση δύο ανακοινώσεων για τις αποφάσεις του κυβερνητικού συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, που συνεδρίασε χθες.

Αν και στην πρώτη ανακοίνωση που εκδόθηκε, αναφερόταν ότι επανεξετάζεται στο σύνολό του το μέτρο της επιβολής 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, στη δεύτερη που ακολούθησε -και σημειώνεται πως πρόκειται για τη σωστή- δεν υπάρχει καμία σχετική αναφορά.

Η πρώτη ανακοίνωση εστάλη από λάθος και χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η συνεδρίαση, ωστόσο κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως παρά το γεγονός ότι στη δεύτερη ανακοίνωση δεν υπάρχει καμία αναφορά στο θέμα του ΦΠΑ το θέμα συζητήθηκε εκτενώς, αλλά εξαιτίας της πολυπλοκότητάς του θα εξεταστεί σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο και δεν αποκλείεται να γίνουν σχετικές ανακοινώσεις κατά τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή.