«Οι ανακοινώσεις για μία τέτοια απόφαση δεν είναι απλά μία ανακοίνωση, αλλά πρόκειται για μία συνολική πολιτική πρόταση με υπογραφές. Το σκέφτομαι πάρα πολύ σοβαρά και θα ανακοινώσω την απόφασή μου όταν εγώ θα το κρίνω» σημείωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προσερχόμενος στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού. Για πρώτη φορά ο κ. Μεϊμαράκης δεν υπογράμμισε την κλίση του προς το «όχι» που τόνιζε τις προηγούμενες ημέρες.

«Για μένα θα ήταν εύκολο να πω το “ναι” ή το “όχι”» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Μεϊμαράκης κληθείς να σχολιάσει τις «πολλές» υποψηφιότητες, υπογράμμισε ότι υποψηφιότητες δεν υπάρχουν ακόμα παρά μόνο προθέσεις, τονίζοντας ότι η υποψηφιότητα πρέπει να συνοδεύεται από 50 υπογραφές μελών της Πολιτικής Επιτροπής.

Κληθείς να σχολιάσει την υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη τόνισε ότι «όλοι όσοι έχουν κάνει ανακοινώσεις για υποψηφιότητα είναι φίλοι μου τους εκτιμώ, έχουμε δουλέψει μαζί και μπορούν να προσφέρουν από όλα τα πόστα».

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΝΔ συνέχισε τις αιχμές κατά του γραμματέα της ΝΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκου, τονίζοντας ότι «δεν διασφαλίζει τις διαδικασίες, όλοι μας τις διασφαλίζουμε», χαρακτηρίζοντάς τον ένα απλό μέλος της Επιτροπής που «απλά προεδρεύει». Κληθείς να σχολιάσει εάν είναι ενοχλημένος από τη στάση του κ. Παπαμιμίκου, τόνισε αιχμηρά ότι «η στάση κανενός δεν με ενοχλεί, αντιθέτως είναι όλοι συνεργάτες. Από εκεί και πέρα έχω την προσωπική μου άποψη για τις ικανότητες του καθενός».

Υπενθυμίζεται ότι από το απόγευμα της Δευτέρας Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης πνέουν μένεα κατά του κ. Παπαμιμίκου εγκαλώντας τον γιατί φέρεται να τάσσεται ανοιχτά και να «κάνει τηλέφωνα» προς όφελος του έτερου υποψηφίου, Απόστολου Τζιτζικώστα, κάτι το οποίο αποτελεί κατά τους επικριτές του ασυμβίβαστο με τη θεσμική του αρμοδιότητα ως πρόεδρος της ΚΕΦΕ.

«Όταν προσέρχεσαι να λάβεις μέρος σε διάλογο με τόσο μεγάλο ακροατήριο και εκπροσωπείς τη χώρα, οφείλεις να είσαι άρτια προετοιμασμένος και δεν είναι κακό να έχεις και μεταφραστή», δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης, επιτιθέμενος και στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την παρουσία του στο Clinton Global Initiative.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξήγησε ότι η σιγουριά που αισθάνεται κανείς σε επίπεδο αλαζονείας δεν τον αφήνει να δει τις αδυναμίες του και αντί για σιγουριά εκπέμπει αμηχανία και δεν τιμά τη χώρα.

«Φαίνεται ότι έτσι πήγε και στις διαπραγματεύσεις που κράτησαν τόσες ώρες, ο κ. Τσίπρας, απροετοίμαστος», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «έχει, πάντως, περιθώρια βελτίωσης».