«Δεν κατεβαίνω για να χάσω, ούτε είμαι “λαγός”», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης που από χθες ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ανακοίνωσε ότι έχει μαζέψει 14 υπογραφές από τις 50 που απαιτούνται.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε: «Δηλώνω δεξιός και είμαι υπερήφανος γι’ αυτό» και πρόσθεσε: «Δεν κρύβομαι. Δεν έχω μηχανισμό. Είμαι αυτό που βλέπετε».

Πρόθεση μπορεί να δηλώσουν πολλοί, είπε ο υποψήφιος για την αρχηγία της ΝΔ, το θέμα είναι πόσοι τελικά θα μπορέσουν να συγκεντρώσουν τις υπογραφές που χρειάζονται, τονίζοντας παράλληλα ότι εκείνος απέχει πλέον από τον στόχο αυτό κατά 36 υπογραφές.

Ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα μπορέσει να συγκεντρώσει τις υπογραφές που απαιτούνται, λέγοντας ότι «ήταν εξαιρετικά θερμή» η πρώτη ανταπόκριση από τα στελέχη της ΝΔ και τα στελέχη της Πολιτικής Επιτροπής με τα οποία επικοινώνησε, ενώ είπε πως ένα ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων πρέπει να γίνει οπωσδήποτε και δήλωσε έτοιμος να συμμετάσχει.

Είπε ακόμη ότι η απόφασή του δεν συναρτάται από τις υπόλοιπες υποψηφιότητες. «Δεν θέλω να μιλάω για τις άλλες υποψηφιότητες. Εγώ είμαι υποψήφιος και αυτό δεν έχει να κάνει με το αν θα είναι υποψήφιος ο κ. Μεϊμαράκης» τόνισε.

Επίσης συμπλήρωσε ότι θέλει μια ΝΔ «που στις επόμενες εκλογές θα κερδίσει τον Τσίπρα».