Νέα επίθεση στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο Αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή τις εξαγγελίες του υπουργού Οικονομικών για τη διεξαγωγή νέου Εθνικού Διαλόγου για το Φορολογικό Σύστημα της χώρας.

Όπως είπε, «οι πρόσφατες μεγαλόστομες διακηρύξεις του κ. Παπακωνσταντίνου» οδήγησαν «στη δημιουργία 10 -μέχρι σήμερα- φορολογικών νόμων!!!».

Ο κ. Βρούτσης μίλησε για «πλήρη εκτροχιασμό των εσόδων, διατήρηση του ελλείμματος σε πολύ υψηλά επίπεδα, μεγένθυση φορολογικών αδικιών και αύξηση της φοροδιαφυγής, φοραφαίμαξη» και τόνισε ότι «χορτάσαμε από υποσχέσεις για δίκαιους, απλούς και αναπτυξιακούς φορολογικούς νόμους».

Αναλυτικά, όπως είπε:

«Λένε ότι ο λαός διαθέτει μνήμη βραχεία. Όχι όμως τόσο, ώστε να μην θυμάται τις πρόσφατες μεγαλόστομες διακηρύξεις του κ. Παπακωνσταντίνου περί δημιουργίας του δικαιότερου και αποτελεσματικότερου φορολογικού συστήματος που είδε ποτέ η χώρα μας. Μάλιστα, οι διακηρύξεις αυτές συνοδεύτηκαν και από μία «ισχυρή δόση εθνικού διαλόγου».

Μια διαδικασία, που διήρκεσε πέντε ολόκληρους μήνες και κατέληξε στη δημιουργία 10 -μέχρι σήμερα- φορολογικών νόμων!!!
Τα αποτελέσματα αυτών είναι ήδη γνωστά:

Πλήρης εκτροχιασμός των εσόδων, διατήρηση του ελλείμματος σε πολύ υψηλά επίπεδα, μεγένθυση φορολογικών αδικιών και αύξηση της φοροδιαφυγής. Μέσα σε ένα τόσο ζοφερό κλίμα, ακολούθησε και η ψήφιση του 11ου φορολογικού νόμου που περιλαμβάνονταν μέσα στον Εφαρμοστικό Νόμο.

Ένα νόμο, που επιβεβαιώνει πανηγυρικά την πλήρη αποτυχία της φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Οι επαχθείς διατάξεις του Εφαρμοστικού Νόμου, που μόλις ψηφίστηκαν, αποτελούν την πιο επώδυνη και πιο άδικη φοροεπιδρομή που βίωσε ποτέ η χώρα μετά την μεταπολίτευση.

Η νέα φοραφαίμαξη, δεν έχει αρχή, μέση και τέλος. Δεν έχει λογική. Μοναδικός στόχος της, είναι να πλήξει ξανά συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες φορολογούμενων, ενώ τα επώδυνα αποτελέσματα της θα γίνουν άμεσα ορατά από το μήνα Ιούλιο.

Αποτελέσματα, που θα:
• Συνθλίψουν τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα
• Οδηγήσουν σε πλήρες τέλμα την ελληνική οικονομία
• Μειώσουν την κατανάλωση και θα μεγαλώσουν την ύφεση
• Εντείνουν τη ροπή για φοροδιαφυγή
• Αυξήσουν την εισφοροδιαφυγή
• Μετατρέψουν τη χώρα μας σε ανεπιθύμητο επενδυτικό προορισμό και εν κατακλείδι με το νέο «κούρεμα» που θα συντελεστεί στην αγοραστική δύναμη των Ελλήνων, θα γυρίσουν τη χώρα πολλές δεκαετίες πίσω.

Τα πρωτοφανή σε σφοδρότητα φορολογικά μέτρα, δεν έχουν ίχνος αναπτυξιακής διάστασης, ενώ ταυτόχρονα είναι αμφίβολης αποτελεσματικότητας σε σχέση με τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί.

Η εξαγγελία, λοιπόν, του νέου υπουργού οικονομικών κ. Βενιζέλου, για έναν ακόμη εθνικό διάλογο, που θα μας οδηγήσει στο 12ο φορολογικό νομοσχέδιο, αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, από το εφιαλτικό οικονομικό και κοινωνικό τοπίο που δημιουργείται.
Χορτάσαμε πια από αδιέξοδους εθνικούς διαλόγους. Χορτάσαμε από υποσχέσεις για δίκαιους, απλούς και αναπτυξιακούς φορολογικούς νόμους. Χορτάσαμε από φορολογικά νομοσχέδια που θα κερδίσουν τη μάχη κατά της Φοροδιαφυγής.

Χρόνος, πλέον, δεν υπάρχει.

Στην έκκληση, λοιπόν, του νέου Υπουργού Οικονομικών για έναν ακόμη Εθνικό Διάλογο, θυμίζουμε ότι η Ν.Δ. πολύ πρόσφατα, κατέθεσε μια ολοκληρωμένη οικονομική πρόταση στο Ζάππειο II. Πρόταση, που διευρύνει τη φορολογική βάση και προκαλεί ανάκαμψη και επανεκκίνηση στην Εθνική μας Οικονομία.
Με σεβασμό, όμως, στους κοινοβουλευτικούς θεσμούς και διαδικασίες, η Ν.Δ. –όπως κάνει πάντα- θα συμμετέχει στη Βουλή σε οποιαδήποτε εποικοδομητική συζήτηση πραγματοποιηθεί, σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης για φορολογικές αλλαγές».