«ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. ψήφισαν και θα εφαρμόσουν “αντιλαϊκά μέτρα” γι’ αυτό και είναι δύσκολο να βάλουν μεταξύ τους διαχωριστικές γραμμές» σημείωσε ο γ.γ. της Κ.Ε. του Κομμουνιστικού Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ενώ τόνισε πως κανένα από τα δύο κόμματα δεν διευκρινίζουν τα ισοδύναμα μέτρα.

Αναφερόμενος στο debate των Αλέξη Τσίπρα και Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ο κ. Κουτσούμπας επανέλαβε τον χαρακτηρισμό «ξινισμένη σούπα» ενώ διευκρίνισε πως οι τηλεμαχίες δεν καθορίζουν εκλογικά αποτελέσματα.

Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι ισοδύναμο μέτρο σημαίνει ότι «θα τα πάρουν από κάποιους άλλους εργαζομένους». «Ακόμα και για τα ισοδύναμα την τελευταία λέξη θα την έχουν οι δανειστές» συμπλήρωσε και σε ό,τι αφορά τις απαντήσεις των κ.κ. Τσίπρα και Μεϊμαράκη στο μεταξύ τους debate για το συγκεκριμένο ζήτημα, σχολίασε: «Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».

Σύμφωνα με τον γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. δεν ενδιαφέρονται για τα λαϊκά συμφέροντα, ενώ παρατήρησε ότι είναι εφικτή στο μέλλον μια κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού.

Ερωτηθείς για την εκτίμησή του, σημείωσε ότι «βλέπει» μία κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίον χαρακτήρισε «ΠΑΣΟΚ στη θέση του παλιού ΠΑΣΟΚ».

«Δεν προτιμάμε ούτε το μεγαλύτερο ούτε το μικρότερο κακό», ανέφερε, ερωτηθείς αν προτιμάει μία κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη Ν.Δ.

«Δεν είμαστε μάντεις ή προφήτες, απλά κάνουμε σωστή ανάλυση», εξήγησε ο κ. Κουτσούμπας και υποστήριξε ότι η έξοδος από τα μνημόνια είναι εφικτή μόνο με κοινωνική ιδιοκτησία του πλούτου.

Αναφερόμενος στον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτη Λαφαζάνη, υποστήριξε ότι δεν θα έκανε κόμμα αν ήταν στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κουτσούμπας στάθηκε στην ανάγκη ενότητας και εθνικής συμφιλίωσης του λαού, απέναντι «στους μονοπωλιακούς ομίλους, την πλουτοκρατία, την Ε.Ε., τις διεθνείς συμμαχίες της χώρας που πληρώνει ο λαός».

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, τόνισε ότι θα μπορούσε και η Ελλάδα να καταργήσει μονομερώς το Δουβλίνο 2, ενώ καταλόγισε στους Γερμανούς ότι «εκμεταλλεύονται τους πρόσφυγες για να ρίξουν τα μεροκάματα». Χαρακτήρισε «ψίχουλα» τα κονδύλια της Ε.Ε. για το μεταναστευτικό, ενώ επανέλαβε την πρότασή του, να μεταβαίνουν οι πρόσφυγες απευθείας από τα νησιά στις χώρες προορισμού τους, με πτήσεις τσάρτερ.