«Η συνεχιζόμενη εκμετάλλευση του θέματος της απόλυσης κρατουμένων για μικροκομματικούς σκοπούς είναι ανεύθυνη και επικίνδυνη τόσο για την ασφάλεια όσο και για τη δημοκρατία. Η σύνδεση για παράδειγμα της αιματηρής ληστείας που τελέστηκε στη Θεσσαλονίκη με το νόμο 4322/2015 είναι άστοχη» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.

«Ο νόμος 4322/2015 καινοτόμησε ως προς την αποφυλάκιση τριών κατηγοριών κρατουμένων: φιλοξενούμενων αλλοδαπών, αναπήρων και ανηλίκων. Αντίθετα, ως προς την απόλυση κατόπιν έκτισης μέρους της ποινής (1/3, 2/5 κλπ.), απλώς υιοθέτησε παλαιότερους τύπους ρυθμίσεων οι οποίες είχαν θεσπιστεί αλλεπάλληλα από κυβερνήσεις μετά το 2005. Επομένως η αιματηρή ληστεία ούτως ή άλλως δεν έχει σχέση με τις καινοτομίες του νέου νομοθετήματος» πρόσθεσε ο κ. Παρασκευόπουλος.

«Χρειάζεται να υπενθυμίσω ότι οι κρατούμενοι κάποια στιγμή απολύονται. Η απόδοση ευθύνης στο νομοθέτη, στο δικαστή ή στον υπεύθυνο εκτέλεσης της ποινής, για την υποτροπή που κάποτε δυστυχώς ακολουθεί, είναι αδικαιολόγητη και επιζήμια για τους θεσμούς» κατέληξε.