Μετ’ εμποδίων αναζητούν τις ακριβείς ημερομηνίες για τη διεξαγωγή των δύο ντιμπέιτ οι πολιτικοί αρχηγοί και τα επικοινωνιακά τους επιτελεία. Η αποδοχή του Αλέξη Τσίπρα στην πρόκληση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη επικυρώθηκε με το τηλεφώνημα της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγας Γεροβασίλη στην ομόλογό της στη ΝΔ, Πηνελόπη Γαβρά και κλείστηκε η τηλεοπτική μονομαχία των δύο πολιτικών αρχηγών για τις 14 Σεπτεμβρίου.

Η πρόταση της Όλγας Γεροβασίλη ωστόσο για το ντιμπέιτ με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών πλην του Νίκου Μιχαλολιάκου για τις 10 Σεπτεμβρίου «σκόνταψε» στο πρόγραμμα της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, η οποία για την ημέρα εκείνη έχει προγραμματισμένη ομιλία στη Θεσσαλονίκη και δεν προτίθεται να την ματαιώσει.

Σημειώνεται ότι η Λαϊκή Ενότητα και το ΚΚΕ εξέφρασαν με ανακοινώσεις τους τη διαφωνία τους για τη διεξαγωγή ντιμπέιτ μόνο μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, κάνοντας λόγο για καλλιεργούμενη πόλωση, την οποία ωστόσο από την πλευρά τους οι αρχηγοί των δύο πρώτων κομμάτων επιδιώκουν όσο πλησιάζει η ώρα των εκλογών.

«Η διενέργεια ενός τέτοιου ντιμπέιτ μόνο στόχο έχει την τεχνητή πόλωση και τον εγκλωβισμό του λαού σε ένα κακέκτυπο του παλιού δικομματισμού. Η προηγούμενη εμπειρία έχει δείξει ότι δεν προσφέρει τίποτα στην αντικειμενική και ολόπλευρη ενημέρωση του ελληνικού λαού για τις θέσεις των κομμάτων, μέσω μιας διαδικασίας παράλληλων μονολόγων, η οποία επανειλημμένα στο παρελθόν είχε επικριθεί και από το κοινό και από τους δημοσιογράφους που συμμετείχαν σε αυτή» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Περισσός.

«Ο «νέο-μνημονιακός» κος Τσίπρας και ο «παλαιο-μνημονιακός» κος Μεϊμαράκης τα «βρήκαν» σε τηλεοπτική «στημένη μονομαχία» αναφέρει σε πιο σκληρούς τόνους η Λαϊκή Ενότητα που αντιπροτείνει θεματικό ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Τα θέματα πλέον θα πάνε στη διακομματική επιτροπή όπου και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.