Χριστοδουλοπούλου: Σύντομα οι αιτήσεις για την ιθαγένεια

«Ολοκληρώνεται η συγκρότηση της Υπηρεσίας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ασύλου»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
17:50
27/08/2015
Χριστοδουλοπούλου: Σύντομα οι αιτήσεις για την ιθαγένεια
7
loading

Ολοκληρώνεται, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, η συγκρότηση της Υπηρεσίας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ασύλου. Έτσι τις επόμενες ημέρες προβλέπεται η άμεση εκταμίευση των πρώτων 30 εκατομμυρίων ευρώ από τα ευρωπαϊκά κονδύλια για την περίοδο 2014-2020.

«Περιμένουμε κάποιες δημοσιεύσεις σε ΦΕΚ, αλλά η συγκρότηση της υπηρεσίας έχει τελειώσει και ως διαδικασία και ως στελέχωση. Από τις επιτελικές αρχές κάποιες ήταν έτοιμες και κάποιες χρειάζονταν στελέχωση και υπουργικές αποφάσεις, οι οποίες εκκρεμούν για δημοσίευση σε ΦΕΚ», επισημαίνει η κ. Χριστοδουλοπούλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με τον απολογισμό έργου του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, στις 31 Ιουλίου εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Αναμορφωμένο Εθνικό Στρατηγικό Πρόγραμμα του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (ΤΑΜΕ) και του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας για την περίοδο 2014-2020, που είχε υποβληθεί μετά την ανάληψη των καθηκόντων της παρούσας ηγεσίας. Τα συνολικά ποσά που εγκρίθηκαν είναι 260 εκατ. ευρώ για το ΤΑΜΕ και 195 εκατ. ευρώ για το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας και αφορούν συγκεκριμένες δράσεις για μια επταετία.

Οι δράσεις αφορούν ειδικότερα την ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων, την πρώτη υποδοχή, την υποδοχή των ευάλωτων ομάδων, την κοινωνική ένταξη και την ενίσχυση του συστήματος επιστροφών (με έμφαση στις εθελούσιες επιστροφές).

«Θέλω να τονίσω για ακόμα μία φορά ότι αυτά τα χρήματα είναι για επιλεγμένες δράσεις που έχουμε υποβάλει και προπεριγράψει, δεν μπορούμε να δώσουμε τα λεφτά σε ό,τι ανάγκες προκύπτουν τους τελευταίους μήνες», συμπληρώνει η αναπληρώτρια υπουργός.

Για τη χρηματοδότηση των έκτακτων αναγκών που προκύπτουν από τη μεταναστευτική κρίση, διευκρινίζει, έχουν εκταμιευθεί χρήματα ύψους 2,7 εκατομμυρίων ευρών, τα οποία προορίζονται για την αντιμετώπιση των οξυμένων αναγκών στα νησιά και την Αθήνα.

Σύντομα οι αιτήσεις για ιθαγένεια

Σύντομα θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι για απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας να υποβάλουν τις αιτήσεις τους, όπως επισημαίνει η κ. Χριστοδουλοπούλου.

Σε εγκύκλιο προς τις αποκεντρωμένες διοικήσεις, το υπουργείο Εσωτερικών παρέχει τις οδηγίες που κρίνονται αναγκαίες για την εφαρμογή των διατάξεων του τροποιημένου Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας.

«Έπρεπε να προετοιμαστούν οι υπηρεσίες για να μπορέσουν να δεχτούν τον όγκο των αιτήσεων που θα υποβληθούν, αλλά και να αναβαθμιστεί το ηλεκτρονικό αρχείο με τα καινούρια δεδομένα του νόμου. Αυτό χρειαζόταν χρόνο και έτσι καθυστέρησε η έκδοση της εγκυκλίου. Ήδη όμως έχει σταλεί στις αποκεντρωμένες διοικήσεις, ώστε οι άνθρωποι να μπορέσουν να υποβάλουν άμεσα τις αιτήσεις τους», καταλήγει η ίδια.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar Αρβανίτης

  Ο Κωλοκοτρώνης φίλε που φοβάσαι τόσο τούς ξένους , δεν είχε πρόβλημα με τους ξένους αφόυ πολλοί φίλοι του ήταν ξένοι και Έλληνας είναι ο έχων την ελληνικήν παιδείαν έιπε ο Ισοκράτης αυτό για να καταλάβουμε ολοί ποσό μπροστά σε κάποια θέματα ήταν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.

 2. avatar kek

  Παιζει βρωμικο παιχνιδι....απο τη μια κερδιζουν δεκαδες χιλιαδες ψηφους απο τους Ελληνοποιημενους κι απο την αλλη αυτη η επιμονη της σε προσωπικο επιπεδο ειναι πολυ περιεργη....

 3. avatar Account

  Μιλάμε για Ιθαγένεια, σωστά? Όχι υπηκοότητα, ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ, έτσι \"προοδευτική\" κα Τασία?
  Αλήθεια, και τώρα που χειμωνιάζει σιγά σιγά, που θα λιάζονται οι ... \"ιθαγενείς\"?...

 4. avatar Te

  Για πιο λόγο άραγε η κυρία αυτη θα δώσει ιθαγένεια σε ολους αυτούς τους μουσουλμάνους. Αν ζούσε σημερα ο θ. Κωλοκοτρωνης που έδωσε την ζωη του ολόκληρη για την απελευθέρωση της Ελλάδας τι θα έλεγε για την χριστδουλοπουλου? Αυτη ψηφίζει δημοκρατικά χαζούς νόμους και επιβάλει σε εμάς δικτατορικά να ζούμε με τους αλλοδαπούς . Γιατι αυτη δεν ζει στον αγ παντελεημωνα ....

 5. avatar anarxokoumouni

  Oι ενταύθα υπάλληλοι της Νέας Τάξης Πραγμάτων (του υπουργείου Εσωτερικών) ενεργοποίησαν τη διαδικασία για τα αιτήματα κτήσης Ελληνικής Ιθαγένειας από το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κι έβγαλαν το… τιμολόγιο της ελληνικότητας για τους «νέους Έλληνες» («Παράβολο Ιθαγένειας»)!
  Έτσι, για την κτήση της Ελληνικής Ιθαγένειας Αλλογενών Αλλοδαπών η ταρίφα ορίστηκε στα 700 ευρώ, για επανυποβολή αιτήματος Αλλογενών Αλλοδαπών στα 200 ευρώ, για υποβολή / επανυποβολή αιτημάτων πολιτών Ε.Ε., ανιθαγενών / πολιτικών προσφύγων στο ένα κατοστάρικο, για αιτήματα λόγω γέννησης ή φοίτησης σε ελληνικό σχολεία, επίσης ένα κατοστάρικο! Η πληρωμή της ταρίφας θα γίνεται στις τράπεζες και στα Ταχυδρομεία και θα ακολουθεί την αίτηση στο… Γιουσουρούμ.
  Για περισσότερες λεπτομέρειες, στο αlbanians.gr…
  (ΥΓ): Έλληνας γεννιέσαι, δε γίνεσαι ποτέ!

 6. avatar ΜΥΓΔΟΝΑΣ

  ΕΣΥ ΘΕΛΕΙΣ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ,[...]

 7. avatar Χρήστος

  7 μήνες δεν το κατάφερε, αλλά ΜΕΤΑ τις εκλογές ε; Θα τα έχει ΟΛΑ έτοιμα!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει