«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πολύ μακρυά από την αυτοδυναμία που επιδιώκει στις εκλογές» αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η γερμανική ταμπλόιντ Bild, η οποία δημοσιεύει νούμερα δημοσκόπησης, την οποία ωστόσο χαρακτηρίζει «εσωτερική κόμματος», χωρίς να διευκρινίσει από ποια εταιρία διενεργήθηκε ή για ποιο κόμμα.

Σύμφωνα με την επίμαχη δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να βρίσκεται πρώτος με ποσοστό που ωστόσο δεν ξεπερνά το 28%, έναντι του 36% που είχε λάβει η Κουμουνδούρου στις τελευταίες εκλογές του Ιανουαρίου.

Στη δεύτερη θέση σύμφωνα πάντα με την δημοσκόπηση που δημοσιεύει η Bild βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία, με μικρή διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ που κλείνει στο 3%, διαμορφώνοντας το ποσοστό της στο 25%. Σύμφωνα με αυτό το ποσοστό το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται να έχει κρατήσει τα εκλογικά ποσοστά του Ιανουαρίου, περιορίζοντας τις όποιες απώλειες στο 2%, αφού είχε λάβει 27%.

Η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη φέρεται να εξασφαλίζει άνετα την είσοδό της στη Βουλή, λαμβάνοντας ποσοστό 8%, δηλαδή σχεδόν όλες τις ψήφους που απόλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ από την εκλογική αναμέτρηση του Ιανουαρίου.