Σειρά επαφών με το σύνολο των εκπροσώπων των ασχολούμενων με τον τουριστικό τομέα, πραγματοποιεί από σήμερα στο Ηράκλειο η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, με στόχο την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.

Σύμφωνα με την κ. Κουντουρά, η εξέλιξη της τουριστικής περιόδου εμφανίζει ανοδική πορεία, η Κρήτη πρωταγωνιστεί στον ελληνικό τουρισμό και το αποτέλεσμα θα φανεί με τη λήξη της περιόδου. Η υπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξη, λέγοντας πως παρά τα εμπόδια, στο τέλος του χρόνου ο απολογισμός θα είναι θετικός, ενώ δεσμεύτηκε για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη στήριξη από την πλευρά της πολιτείας προς τους ανθρώπους του τουρισμού. Ειδικά ο θεματικός τουρισμός, αποτελεί έναν από τους τομείς που μπορούν να αλλάξουν την εικόνα του ελληνικού τουρισμού (και στους οποίους εστιάζεται και η προσπάθεια του υπουργείου) ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των τουριστών που θα επιλέξουν, έστω και την τελευταία στιγμή, την Ελλάδα για τις διακοπές τους.

Η κ. Κουντουρά , είχε διαδοχικές επαφές σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου, με εκπροσώπους των ξενοδόχων, των τουριστικών πρακτόρων, των διευθυντών ξενοδοχείων αλλά και άλλους εκπροσώπους των εργαζομένων στον τομέα του τουρισμού, τον αερολιμενάρχη, τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου κ.ά. και συζήτησε όλα τα θέματα που απασχολούν σε τοπικό επίπεδο τους τουριστικούς επιχειρηματίες και τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον τουρισμό.