Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος σχολιάζοντας τη συμφωνία και τις κινήσεις της κυβέρνησης δήλωσε πως «η χώρα την ύστατη στιγμή απέφυγε μια ανυπολόγιστη καταστροφή, στην οποία μας είχε σύρει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Παραμείναμε στο ευρώ και στην Ευρώπη με μια “δρακόντεια” συμφωνία και βαρύτατο τίμημα για τον ελληνικό λαό. Ιδιαίτερα, μάλιστα, για κοινωνικά στρώματα όπως οι αγρότες, πρόκειται για αληθινό “Αρμαγεδώνα”».

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Λαρίσης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ας μην κάνει, όμως, κανείς το λάθος να πιστέψει ότι πλέον ξεφύγαμε τον κίνδυνο. Στην πραγματικότητα είμαστε στην αρχή ενός μακρύ και ανηφορικού δρόμου. Τώρα πρέπει να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων. Και πρωτίστως η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας.

Η επιστροφή, λοιπόν, σε πρακτικές “παιδικής χαράς” ή αναζήτησης εσωτερικών εχθρών υπονομεύει την κοινή προσπάθεια. Όπως, επίσης, οι προσβολές και οι χαρακτηρισμοί στους οποίους επιδίδεται ο ανεπίδεκτος μαθήσεως κυβερνητικός του εταίρος.

Η Νέα Δημοκρατία προτάσσει πάντα το εθνικό συμφέρον. Αυτός είναι ο γνώμονας των αποφάσεών μας, ακόμη και όταν επωμιζόμαστε ευθύνες και βάρη που δεν μας αναλογούν. Αναμφίβολα, οι οφειλόμενες πρωτοβουλίες στην περίπτωση απώλειας της κυβερνητικής πλειοψηφίας ανήκουν, αποκλειστικά, στον κ. Τσίπρα. Σε κάθε περίπτωση, τούτες τις κρίσιμες ώρες για την πατρίδα, “κουτοπονηριές” και “παιχνιδάκια” δεν μπορεί να γίνουν ανεκτά».