«Θέλουμε την Ελλάδα αξιοσέβαστο μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης», τόνισε ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης στο ευρωκοινοβούλιο παρουσία του Αλέξη Τσίπτα.

«H ΕΕ χωρίς την Ελλάδα θα ήταν σαν παιδί χωρίς πιστοποιητικό γεννήσεως» τόνισε ο κ. Παπαδημούλης και είπε ότι το 80% των Ελλήνων δεν θέλουν Grexit. Ακόμη ζήτησε λύση με ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά στο πρόβλημα του χρέους.

«Δεν είναι ώρα για blame game, το κόστος ενός Grexit είναι απαγορευτικό για όλους. Φτάνει το τένις στην πλάτη των Ελλήνων. Η ευρωζώνη οφείλει να αποφύγει έναν ακρωτηριασμό», κατέληξε ο ευρωβουλευτής.

Κάλεσε τους πάντες να κάνουν ότι χρειαστεί, «whaterer it takes», ώστε να φύγει οριστικά η λέξη Grexit από το ευρωπαϊκό λεξιλόγιο. Πρέπει να προσπαθήσουν η Κομισιόν, η ελληνική κυβέρνηση και το ευρωπαϊκό συμβούλιο, τόνισε και εξαπέλυσε βέλη κατά των Μάνφρεντ Βέμπερ, Μαρι Λεπέν και Νάιτζελ Φάρατζ.

Απευθυνόμενος προς τους κ.κ. Φάρατζ, Λεπέν τόνισε: «Σταματήστε να χρησιμοποιείτε την Ελλάδα για να προωθήσετε την ακροδεξιά ατζέντα σας».