«Η αναδιάρθρωση δεν είναι επιλογή, ούτε για την Ελλάδα ούτε για την Ευρώπη. Και τέτοιες συζητήσεις δεν βοηθούν τη χώρα. Τα σενάρια μπορεί να επιμένουν, αλλά θεωρώ ότι το συμφέρον της χώρας είναι να δει ποιά θα είναι η ακολουθούμενη οικονομική πολιτική για να βγούμε στις αγορές και όχι εμείς, που είμαστε σε δύσκολη θέση, να μιλούμε για αναδιάρθρωση. Η αναδιάρθρωση δεν είναι επιλογή», υπογράμμισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρ. Σταϊκούρας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ 99,5.

Τόνισε ότι δεν υπάρχουν δυνατότητες για παροχές αυτή την περίοδο, αλλά «υπάρχει δυνατότητα να κάνεις μια άλλη πολιτική και να άρεις αδικίες που υπήρχαν στο παρελθόν, όπως για τους χαμηλοσυνταξιούχους και να κάνεις πιο αποτελεσματικό το μείγμα της οικονομικής πολιτικής. Διότι, για παράδειγμα, όταν αυξάνεις μόνο τους φόρους και έχεις λιγότερα έσοδα, αυτό σημαίνει οικονομική αναποτελεσματικότητα».

Σημείωσε επίσης ότι η ιρλανδική κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε από την πρώτη στιγμή τους όρους του μνημονίου και πέτυχε σημαντικούς στόχους.

Απαντώντας σε ερώτηση, για το αν υπάρχουν χρήματα για την επιστροφή μέρους των περικοπών στους χαμηλοσυνταξιούχους, όπως υποστηρίζει η Ν.Δ. είπε ότι «τα χρήματα υπάρχουν και στο κομμάτι των εσόδων και στο κομμάτι των δαπανών. Η έκθεση του διοικητή της ΤτΕ που παρουσιάστηκε χτες αναφέρεται σε εκτεταμένες σπατάλες στο Δημόσιο. Πρόσφατες μελέτες που είδαν το φως της δημοσιότητας μιλούν για διόγκωση της φοροδιαφυγής το 2010, περίπου κατά 2 δις ευρώ. Άρα, υπάρχει περιθώριο μέσα από τέτοιες πηγές να αρθούν οι αδικίες. Σας θυμίζω ότι, χωρίς να θέλω να πω περισσότερα, όταν είχαμε αναφέρει την πρόταση τον Ιούλιο για μερική επαναφορά των συντάξεων στους χαμηλοσυνταξιούχους, είχαμε δώσει και συγκεκριμένους κωδικούς προϋπολογισμού, στους οποίους, αν υπήρχε μείωση κατά 20%, θα μπορούσαμε να επαναφέρουμε το 1/3 των χαμηλών συντάξεων και ήταν απόλυτα κοστολογημένο το μέτρο».