Πρωτοφανείς σκηνές εκτυλίχθηκαν πριν από λίγο στη Βουλή με αφορμή τη λήξη της απεργίας πείνας από τους μετανάστες στο μέγαρο Υπατία.

Το θέμα ξεκίνησε από τον Άδωνη Γεωργιάδη, που υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση Παπανδρέου συνετρίβη από τους 300 μετανάστες».

«Σήμερα είναι ημέρα ντροπής για το πολιτικό σύστημα. Γιατί δεν τους δίνει και από ένα σπίτι; Γιατί δεν τους διορίζει στο δημόσιο; Ντροπή και αίσχος», έλεγε με στόμφο ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ.

«Αν στενοχωρηθήκατε από τη λήξη της περιπέτειας αυτών των μεταναστών, τι να κάνουμε, δεν πειράζει. Η δημοκρατία είναι για όλους», ήταν η αυθόρμητη απάντηση από τον Αργύρη Λαφαζάνη του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Χρήστος Πρωτόπαπας τόνισε ότι «για μας η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από όλα. Δεν υπάρχουν ούτε μαζικές ούτε ατομικές νομιμοποιήσεις, υπάρχει ένα χρονικό διάστημα ανοχής όπως αρχικά είχαμε προτείνει».

Την ίδια ώρα όμως ο Α. Ροντούλης του ΛΑ.Ο.Σ. φώναζε «ξεφτίλα», ανεβάζοντας στα ύψη το επίπεδο του κοινοβουλευτικού διαλόγου, ενώ ο Α. Γεωργιάδης σηκώθηκε όρθιος και αποκάλεσε το Χρ. Πρωτόπαπα ψεύτη.

«Αν κάποιοι ήθελαν νεκρούς ή ονειρεύονταν μαζικές νομιμοποιήσεις, έχασαν», απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Ο Κ. Μαρκόπουλος της ΝΔ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «σύρθηκε σε μια προδιαγεγραμμένη απόφαση» και τόνισε πως «αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι εχθροί, δεν πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε έτσι».

«Είχαμε πει από την αρχή ότι αυτοί που οδήγησαν τους μετανάστες σε αυτή τη μέθοδο δεν βοηθούν και θα δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα», επεσήμανε ο Θ. Παφίλης του ΚΚΕ, ενώ παρεμβαίνοντας ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης σχολίασε:«Αυτό που συνέβη εδώ σήμερα είναι βούτυρο στο ψωμί αυτών που θέλουν να απαξιώσουν το πολιτικό σύστημα».