Το δίκαιο όσων διαμαρτύρονται για τα σημερινά προβλήματα αναγνώρισε ο Γ. Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, στην Κομοτηνή.

«Άλλοι δικαίως και άλλοι αδίκως, όλοι πληρώνουμε χρέη του παρελθόντος, αλλά έχουμε χρέος στο σήμερα και στο αύριο να αλλάξουμε την Ελλάδα για να μην ξανάρθουμε σε αυτή τη θέση», επισήμανε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η χώρα περνά μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της μεταπολιτευτικής περιόδου.

Ο κ. Παπανδρέου άσκησε κριτική σε όσους καταστροφολογούν και ζήτησε να μην εξαγγέλλουν τα μαύρα μαντάτα τα ΜΜΕ, να μην κάνουν το φόβο και την αμάθεια πολιτικό εργαλείο.

Αναφερόμενος σε όσους διαμαρτύρονται είπε ότι καλά κάνουν και διαμαρτύρονται θα ήταν και αυτός ένας από αυτούς που διαμαρτύρονται, αλλά δεν φθάνει μόνο η διαμαρτυρία για να βρεθεί λύση.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο θέμα των μεταναστών και είπε ότι για πρώτη φορά υπάρχει ένα σχέδιο διαχείρισης της παράνομης μετανάστευσης. Ειδικότερα για τα μέτρα που λαμβάνονται στον Έβρο είπε ότι ο θόρυβος που γίνεται γα τον φράχτη είναι υπερβολικός, αφού θα έχει μήκος μόνο 12 χλμ. Συμφώνησε, ωστόσο, με όσους αντιδρούν, λέγοντας ότι από μόνος του ο φράχτης δεν αποτελεί λύση και υπάρχει ένα συνολικό σχέδιο που εφαρμόζει η κυβέρνηση.