Την αποφυλάκιση του Ηλία Κασιδιάρη πρότεινε η εισαγγελέας Εφετών, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ίδιος σε διαδικτυακό του μήνυμα.
Ο καταδικασμένος για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής βρίσκεται εκτός φυλακής με ολιγοήμερη άδεια και σε μήνυμα που έστειλε στους οπαδούς του αναφέρει την πρόταση της εισαγγελέως, η οποία απαντά στην αίτηση αποφυλάκισης που είχε καταθέσει μετά την αθώωσή του για την υπόθεση εξαπάτησης ψηφοφόρων μέσω του κόμματος «Σπαρτιάτες».
Ο ίδιος αναφέρει ότι «έχει εκτίσει εδώ και 1,5 χρόνο την ποινή που προβλέπει ο νόμος». Παράλληλα άφησε να εννοηθεί ότι και μετά την αποφυλάκισή του θα εμπλακεί με την πολιτική καθώς όπως ανέφερε παρά την καταδίκη του «δεν έχει στερηθεί κανένα πολιτικό δικαίωμα».