Για την απόφαση του ΣτΕ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, την προανακριτική για τα Τέμπη αλλά και την κατάσταση στη Μέση Ανατολή ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια μίλησε για άλλη μια πανηγυρική διάψευση της αντιπολίτευσης για τα περί αντισυνταγματικότητας μετά την απόφαση του ΣτΕ.

«Η Ελλάδα είναι η χώρα με 40.000 φοιτητές στο εξωτερικό. Είναι οι περισσότεροι συναρτήσει του πληθυσμού της. Από τα 13 Πανεπιστήμια που έχουν κάνει αίτηση θα κριθούν οι αιτήσεις τους. Μέχρι τέλος Ιουλίου θα έχουν κριθεί οριστικά όλες οι αιτήσεις. Μιλάμε για πάνω από 6.000 φοιτητές που θα μπορούν να σπουδάσουν σε αυτά, εφόσον εγκριθούν οι αιτήσεις τους», είπε και όσον αφορά στην αναθεώρηση του άρθρου 16 είπε: «Για εμάς είναι εμβληματικής σημασίας να αλλάξει το άρθρο 16. Ελπίζουμε αυτή τη φορά το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα να πουν τα αυτονόητα. Να αναθεωρηθεί για να μην έχουμε μόνο παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων. Θα είναι μια από τις πρώτες προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας για την αναθεώρηση του Συντάγματος».

Όσον αφορά στην προανακριτική ο κ. Μαρινάκης είπε ότι το αν θα μιλήσει ο πρωθυπουργός την Τετάρτη στη συνεδρίαση της Βουλής θα ανακοινωθεί την Τρίτη και υποστήριξε ότι «Οι βουλευτές της ΝΔ θα υπερψηφίσουν την πρόταση και θα διαψεύσουν σενάρια που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα».

Ερωτηθείς για το αν θα γίνει συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «δεν υπάρχει πληροφόρηση για συνάντησή τους στη Χάγη, ενώ διέψευσε δημοσιεύματα για ενδεχόμενη διαμεσολάβηση των ΗΠΑ.