Δεν θα αφορούν την Ελλάδα ευρωπαϊκές ρυθμίσεις για άνοδο του ορίου συνταξιοδότησης στα 67, υποστηρίζει ο αναπληρωτής υπουργός εργασίας κ.Γ.Κουτρουμάνης.

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ fm ο κ.Κουτρουμάνης δήλωσε ότι «οι ρυθμίσεις αυτές που ζητούνται από άλλες χώρες σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό έχουν ενσωματωθεί στον τελευταίο νόμο για το ασφαλιστικό που ψηφίστηκε το καλοκαίρι του 2010, επομένως δεν υπάρχει θέμα για την Ελλάδα που να αφορά τα όρια ηλικίας συνταξιοδότηση».

Πάντως ο κ.Κουτρουμάνης δεν έκρυψε ότι έρχονται περικοπές στις επικουρικές συντάξεις και μάλιστα πολύ σύντομα.

«Σε ότι αφορά τις επικουρικές συντάξεις-δήλωσε- θα γίνει αυτό που ακριβώς προβλέπεται στον νόμο, ήδη ξεκινούν οι αναλογιστικές μελέτες, θα έχουμε μέχρι τον Μάιο, τις 3 αναλογιστικές μελέτες για τα 3 μεγάλα ταμεία που αφορούν το ΕΤΕΑΜ, το ΤΕΑΔΥ και το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, για να δούμε τα οικονομικά των ταμείων και την πορεία τους, στην συνέχεια τους επόμενους μήνες θα ολοκληρωθούν οι αναλογιστικές μελέτες για όλα τα επικουρικά ταμεία.

Εκεί, σε ορισμένα ταμεία, κι αυτό γράφεται και στον νόμο, όπου υπάρχει δηλαδή οικονομικό πρόβλημα, θα χρειαστεί να γίνουν προσαρμογές και μειώσεις, δηλαδή,  όταν τα ταμεία αυτά αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιωσιμότητας».