Στο Ιόνιο και συγκεκριμένα στην Κέρκυρα θα βρεθεί σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των περιοδειών του σε όλη την Ελλάδα. Η εβδομάδα αυτή θα περιλαμβάνει στοχευμένες επισκέψεις σε περιοχές που είναι αναγκαία η συσπείρωση της βάσης της ΝΔ προκειμένου να διατηρήσει και να ενισχύσει το προβάδισμα νίκης.

Στο νησί των Φαιάκων ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον περιφερειάρχη της Κέρκυρας και θα γίνει ένας πρώτος απολογισμός της πορείας των δεκάδων έργων που είχε εξαγγείλει ένα χρόνο πριν.

Θα ζητήσει επίσης από τους πολίτες στους οποίους θα μιλήσει το απόγευμα να δώσουν τη νίκη στη ΝΔ προκειμένου να συνεχιστεί η πορεία που έχει χαραχθεί έτσι ώστε να επιτευχθεί μέσα από τις πολιτικές της κυβέρνησης η σύγκλιση με την Ευρώπη. Όσο πλησιάζουμε στις ευρωκάλπες ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υπογραμμίζει τον κίνδυνο αν δεν υπάρχει καθαρό αποτέλεσμα υπέρ της Νέας Δημοκρατίας το βράδυ ης 9ης Ιουνίου να υπάρξει οργανωμένη αμφισβήτηση από τις δυνάμεις του λαϊκισμού.

Ο πρωθυπουργός τις επόμενες δυο εβδομάδες θα αναδεικνύει όμως και το έργο της κυβέρνησης και την αποτελεσματικότητα της στρατηγικής που έχει ακολουθηθεί τονίζοντας για παράδειγμα ότι αν κοιτάξει κανείς τη μεγάλη εικόνα θα διαπιστώσει ότι για πρώτη φορά μετά το 2011, δηλαδή εδώ και 13 χρόνια, ο αριθμός των ανέργων στη χώρα μας έπεσε κάτω από τις 900.000 και ότι από το 2019 έως σήμερα η ανεργία έχει πέσει σχεδόν κατά 8,4 μονάδες. Επίσης, ότι σταδιακά σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η ελληνική αγορά εργασίας απομακρύνεται από μια αγορά χαμηλών μισθών και αυξάνει σημαντικά το μερίδιο των εργαζομένων που λαμβάνουν καλύτερους μισθούς.

Παράλληλα όμως θα συνεχίζεται η μάχη κατά της ακρίβειας αποτελώντας απόλυτη πολιτική προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Η «μάχη της φέτας»

Όπως αποδείχθηκε και από τη «μάχη της φέτας» το σαββατοκύριακο, το γαλάζιο επιτελείο δεν θα αφήνει τίποτα αναπάντητο. «Στην διαστρέβλωση της πραγματικότητας την οποία επιχειρεί η αξιωματική αντιπολίτευση θα απαντάμε άμεσα», τόνιζε συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Newsbeast.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το βίντεο που ανέβασε στο TikTok ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης για την τιμή της φέτας κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι είπε ψέματα στη Βουλή. Στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε άμεσα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Έτσι θα γίνεται από εδώ και πέρα και μόνο με στοιχεία και όχι με θεατρινισμούς», λένε στο Μαξίμου.

Το τέλος της εβδομάδας (Πέμπτη 30 Μαΐου) θα βρει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Πάτρα. Στην πρωτεύουσα της Αχαΐας θα μιλήσει το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης αφού πρώτα θα συνομιλήσει με τους πολίτες και τους επαγγελματίες στην αγορά. Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί και στο Αίγιο.