Αιχμηρή ανακοίνωση με αφορμή την ανακοίνωση του Πανελληνίου Συλλόγου εναντίον των απογευματινών χειρουργείων, εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ.

«Λίγες μέρες μετά τη «μεταρρύθμιση» του υπουργού Υγείας, Α. Γεωργιάδη, για τα απογευματινά χειρουργεία, ήρθε η αποκαθήλωση από τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθ. Εξαδάκτυλο, ο οποίος δηλώνει την πλήρη αντίθεσή του με αυτό που ψήφισαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας», αναφέρει η ανακοίνωση και εξηγεί:

“Όπως σημειώνεται, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ σε ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στις 15 Απριλίου – την ημέρα δηλαδή ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του κ. Εξαδάκτυλου με το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας: «Μείζον ζήτημα αποτελεί αυτό που θα μπορούσαν να προσφέρουν οι γιατροί του ΕΣΥ στον εργάσιμο τακτικό χρόνο τους, όταν εξαιτίας της ελλιπούς στελέχωσης το 40% των χειρουργικών αιθουσών παραμένουν κλειστές».

Καταληκτικά, το ΠΑΣΟΚ σχολιάζει πως θα ήταν αστείο, αν δεν ήταν πρωτίστως τραγικό και πως «οι πολίτες δεν μπορούν να περιμένουν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να συνεννοηθούν μεταξύ τους, ούτε ανέχονται τη συνεχή υποβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».