Μια ακόμη σφοδρή σύγκρουση μεταξύ του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου είχαμε σήμερα στη Βουλή με τους δύο άνδρες να ανταλλάσσουν βαριές κουβέντες.

Ανέτρεξαν και στην πολιτική πορεία που είχε ο καθένας τους, με το μέλος της κυβέρνησης να λέει στον πολιτικό αρχηγό πως «ο μόνος λόγος που δεν είναι τώρα στη Νέα Δημοκρατία, είναι επειδή τον έκοψε ο Αντώνης Σαμαράς. Τον παρακαλούσες να μπεις στο ευρωψηφοδέλτιο».

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε με αφορμή τη συζήτηση στην Ολομέλεια επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας με τίτλο: «Δράσεις δημόσιας υγείας – Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας». Ο κ. Βελόπουλος ανεβαίνοντας στο βήμα ανέφερε αρχικά ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι βουλευτές του είναι αποκλεισμένοι από συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό. Τον λόγο πήρε ακολούθως ο υπουργός Υγείας, που του είπε πως αν ήξερε ότι είχε καημό να βγει σε συγκεκριμένο ιδιωτικό σταθμό θα είχε μεσολαβήσει. «Στο όνομα της παλιάς μας φιλίας να παρακαλέσω δημοσιογράφους να σας φέρουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βελόπουλος απάντησε πως είναι εμφανές ότι ο υπουργός «είχε πρεμούρα να υπερασπιστεί τον ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού. Ώστε μπορείς να πάρεις τηλέφωνο ό,τι ώρα θες ε; Θράσος ρε μεγάλε, πραγματικά! Πόσο θράσος μπορεί να έχεις. Είσαι εθισμένος στα ψέμματα».

Ανταπαντώντας ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «αφού ήθελες να το κάνεις προσωπικό, να είσαι έτοιμος να ακούσεις. Αν αρχίσω να αναφέρω δηλώσεις σου κατά της Νέας Δημοκρατίας πριν το 2014 θα βρω χίλιες. Ποιος ξέρει καλύτερα από εμένα πόσο παρακαλούσες τον Σαμαρά το 2014 να κατέβεις ευρωβουλευτής; Να ξέρει ο λαός ότι δεν είσαι στη Νέα Δημοκρατία επειδή σε έκοψε ο Σαμαράς. Το σόου το έκανες για να κοροϊδέψεις τον κόσμο. Εμένα δεν μπορείς να με κοροϊδεύεις, αμφιβάλω αν είχες φίλο στο τρένο (σ.σ. των Τεμπών), μάλλον ψέμα και αυτό. Σε μένα θα μιλάς με σεβασμό, γιατί σε ξέρω καλά – καλά. Άρα θα είσαι προσεκτικός. Παρακαλούσες και σε κόψανε και σου έκατσε να γίνεις τώρα αρχηγός».

Ζητώντας αμέσως τον λόγο ο κ. Βελόπουλος, αποκάλεσε τον κ. Γεωργιάδη «κουβαλητή του συστήματος». Ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος αρνήθηκε να κατέβει τότε με τον Αντώνη Σαμαρά, λόγω διαφωνίας πολιτικής στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. «Εμένα δεν θα μου κουνάς το δάχτυλο, γιατί όταν σε φτύνουν νομίζεις ότι βρέχει. Ο άνθρωπος που παρακαλάει για να γίνει βουλευτής, δείχνει εμένα. Η Νέα Δημοκρατία είναι η ντροπή της δεξιάς. Αυτός είσαι, συκοφάντης και γλείφτης του συστήματος».