«Η χτεσινή αφετηρία με την ανακοίνωση του μεγαλύτερου μέρους του ευρω-ψηφοδελτίου μας είναι πολύ αισιόδοξη για το αποτέλεσμα της 9ης Ιουνίου», δήλωσε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στη χτεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ ωραίο κλίμα – όπως είπε – και προοιωνίζει τον δρόμο προς τη μεγάλη μάχη των ευρωεκλογών, σε αυτή την πολύ απαιτητική περίοδο για τη χώρα.

«Έχουμε και άλλες εκκρεμότητες με το ψηφοδέλτιο, υπάρχουν άλλα οχτώ ονόματα που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες. Αυτές τις 60 ημέρες θα κάνουμε όλοι ό,τι περνάει από το χέρι μας για να στηρίξουμε την πορεία της παράταξης».

Ερωτώμενος για τη μετατόπιση προσώπων από το ένα κόμμα στο άλλο, απάντησε ότι είναι μια διαδικασία η οποία γίνεται πολλά χρόνια και ότι κάθε κόμμα θα κριθεί από το αποτέλεσμα.

«Ο κ. Ζαγοράκης όπως και όλοι όσοι ανακοινώθηκαν χτες είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ», σημείωσε και πρόσθεσε ότι κάθε ψηφοδέλτιο συγκροτείται και με τις πινελιές που βάζει ο εκάστοτε αρχηγός. «Ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η κουβέντα από εδώ και στο εξής θα πρέπει να έχει ίδια μέτρα και ίδια σταθμά».

Ο Παύλος Χρηστίδης εκτίμησε ότι το ΠΑΣΟΚ θα πιάσει τον στόχο της δεύτερης θέσης το βράδυ της 9ης Ιουνίου. «Η εικόνα που πάνε κάποιοι να διαμορφώσουν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι στάσιμο ή ότι το ΠΑΣΟΚ είναι σε πτώση δεν ευσταθεί. Υπενθυμίζω ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το μοναδικό κόμμα που έχει τέτοια αύξηση σε σχέση με τα αποτελέσματα και των πρόσφατων εθνικών εκλογών».

«Η ΝΔ υποσχέθηκε το 2019 κανονικότητα, αυτή την κανονικότητα δεν την έχουμε δει σε κανένα επίπεδο».