«Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ πήγε κατά το καλύτερο δυνατό καλά και φυσικά είμαστε ενωμένοι την επόμενη ημέρα», είπε μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Μπαλάφας, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» στην ΕΡΤ. «Το συνέδριο έλαβε συνεκτιμώμενα στοιχεία» και δεν τέθηκε σε ψηφοφορία η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα αλλά εκείνη του Στέφανου Κασσελάκη και η πρόταση για αποφυγή εκλογών πριν από τις ευρωεκλογές που διατύπωσε η τριάδα Φάμελλος, Παππάς και Γ. Τσίπρας, πρόσθεσε, απαντώντας σε ερώτηση για την ομιλία του πρώην προέδρου.

«Εμείς χρόνια τώρα αποφασίζουμε στο φως της ημέρας, με αντιπαράθεση και υπερβολές ή χαρακτηρισμούς που δεν χρειάζονται, ενώ ο άλλος τρόπος να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα είναι το κουκούλωμα», είπε ο κύριος Μπαλάφας, παραπέμποντας στη ΝΔ και αναφέροντας ότι «κουκουλώνονται οι διαφορές Μητσοτάκη – Σαμαρά».

Υπήρξε σημαντικό θέμα κρτικής προς πράξεις ή παραλείψεις της ηγεσίας και τέθηκε το ζήτημα εάν αυτή πρέπει να επανεκτιμηθεί ή να επανεκλεγεί, αλλά το πρόβλημα δεν κουκουλώθηκε, επέμεινε ο Γιάννης Μπαλάφας.

Πρόσθεσε ότι το συνέδριο αποφάσισε σειρά πολιτικής υφής ζητημάτων στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές και σχετικά με «μια Ευρώπη ανταποκρίσιμη στις ανάγκες των πολιτών».

Στο ίδιο πάνελ της εκπομπής ήταν από πλευράς ΝΔ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τσιάρας, ο οποίος δήλωσε ότι είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε παρατεταμένο κύκλο εσωστρέφειας και πρόσθεσε: « Εμείς θέλουμε να λειτουργεί βάσει του θεσμικού του ρόλου κι ευχόμαστε το συντομότερο δυαντό ο ΣΥΡΙΖΑ να βρει τον δρόμο του γιατί η Δημοκρατία έχει ανάγκη από κόμματα ισχυρά».

Από πλευράς του ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής, η Κατερίνα Μπατζελή σχολίασε ότι το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ ανέδειξε ταυτοικές αδυναμείς και τόνισε ότι ο προοδευτικός χώρος πρέπει συντεταγμένα να ορθώσει πολιτικό σχήμα απέναντι στην κυβέρνηση ΝΔ.