Την άλλη βδομάδα αναμένεται να μπει στις επιτροπές της Βουλής το νομοσχέδιο το οποίο αφορά την κυβερνοασφάλεια, ώστε «να υπάρχει ένας φορέας υπεύθυνα πάνω από όλους τους οργανισμούς, υπηρεσίες -δημόσιες και ιδιωτικές- που θα μας προστατεύει από επιθέσεις», ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ.

Ο αρμόδιος υπουργός τόνισε ότι πρέπει «να διασφαλίσουμε όλες αυτές τις υποδομές ώστε να μην επιτρέψουμε σε κάποιον κακόβουλο την εισβολή στα προσωπικά μας δεδομένα». «Ωστόσο, και οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί» πρόσθεσε.

«Έρχεται μια ευρωπαϊκή νομοθεσία η οποία βάζει πλέον νέες βάσεις και υποχρεώνει τις πλατφόρμες να ακολουθούν συγκεκριμένα πρωτόκολλα. Κάθε χώρα δημιουργεί την δική της αρχή, τον δικό της φορέα ο οποίος θα στέλνει ακόμη και αυθημερόν στις πλατφόρμες τις καταγγελίες και εκείνες με την σειρά τους θα πρέπει σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να απαντούν» δήλωσε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο μεταξύ, ο υπουργός σημείωσε ότι 300.000 ερωτήσεις υποβλήθηκαν στον ψηφιακό βοηθό, ενώ στο Gov.gr Wallet περίπου 160.000 πολίτες «κατέβασαν» στο κινητό τους την εφαρμογή my Auto, η οποία συγκεντρώνει όλες τις πληροφορίες για το αυτοκίνητό μας. Ο υπουργός επανέλαβε ότι στις επόμενες μέρες θα προστεθούν στο wallet και η κάρτα αιμοδότη, αλλά και η ακαδημαϊκή ιδιότητα και οι επαγγελματικές ιδιότητες.

Όσον αφορά στον προσωπικό αριθμό ανέφερε ότι «θα είναι ο αριθμός που θα μας ανοίγει οποιαδήποτε διαδικασία στο Δημόσιο. Στο πίσω μέρος της ταυτότητάς μας θα γράφεται ο προσωπικός αριθμός».