Για ιστορικά γενέθλια ενός φορέα που υπήρξε σύμβουλος όλων των κυβερνήσεων και ένας πυλώνας επιστήμης με πολύτιμη συνδρομή στις δύσκολες στιγμές της κοινωνίας μας μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι τα μέλη του ΤΕΕ με το έργο τους προσφέρουν ασφαλή στέγη, γέφυρες, νοσοκομεία, έργα υποδομών και η προσφορά του είναι μεγάλη στην μελέτη στρατηγικών υποδομών. «Από την γέφυρα Ρίου Αντιρρίου και το αεροδρόμιο Ελευθέριος βενιζέλος αλλά και στην διαχείριση των αποβλήτων και την είσοδο της πληροφορικής στις επιχειρήσεις», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας αναφορά σε εμβληματικά έργα.

Ειδική μνεία έκανε ο πρωθυπουργός στο νέο ψηφιακό χάρτη που έχει χαρτογραφήσει το που μπορεί να χτίσει κανείς και που όχι. Επίσης σε όλα τα προγράμματα Εξοικονομώ τα οποία έχουν τύχει μεγάλης αποδοχής από τους πολίτες. Αναφέρθηκε επίσης στο μητρώο και τους ελεγκτές προσβασιμότητας δημοσίων κτιρίων, στην μεγάλη σημασία στον προσεισμικό έλεγχο και στον έλεγχο των στεγάστρων Καλατράβα «που με την βοήθεια του ΤΕΕ θα μας βοηθήσουν να επαναλειτουγήσουμε πολλούς χώρους στο εμβληματικό ΟΑΚΑ».

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς αλλά και οι υπουργοί Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, Άμυνας, Νίκος Δένδιας και Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

Παρόντες στην εκδήλωση ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης

Από τον επιχειρηματικό κόσμο ο Δημήτρης Κοπελούζος, ο Γιάννης Αλαφούζος, και από τον χώρο της πολιτικής ο Σωκράτης Φάμελλος, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος ο νεοεκλεγείς περιφερείαρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς υπουργοί και βουλευτές.