Συγχαρητήρια για τη συγκρότηση «τριμερούς κυβέρνησης συνεργασίας» της Ελλάδος, υπό την ηγεσία του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, απέστειλε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Βίλφριντ Μάρτενς.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΕΛΚ αναφέρει τα εξής: «Συγχαίρω θερμά τον καλό μου φίλο Αντώνη Σαμαρά για την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με σκοπό το σχηματισμό μιας ισχυρής και σταθερής κυβέρνησης. Τα τρία πολιτικά κόμματα που αποτελούν την κυβέρνηση συνεργασίας, παραμέρισαν τις ιδεολογικές διαφορές και συμφώνησαν σε ένα κοινό, φιλοευρωπαϊκό πρόγραμμα που θα κρατήσει την Ελλάδα σταθερά εντός της ευρωζώνης.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Ελλάδα δεν έχει πολιτική παράδοση σε κυβερνήσεις συνεργασίας, είμαι ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από την ταχύτητα με την οποία ο Α. Σαμαράς ολοκλήρωσε τις διαπραγματεύσεις. Ειλικρινά ελπίζω ότι ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς και η κυβέρνησή του θα επιτύχουν εξίσου να βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση και να την επαναφέρουν σε τροχιά οικονομικής ανάπτυξης».

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του ΕΛΚ επισημαίνει ότι αναμένει τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας στη Σύνοδο του ΕΛΚ, στις 28 Ιουνίου στις Βρυξέλλες.