Στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση σαν διευθυντής ασφαλείας Grand Prix για την FIM (ως τώρα ήταν σύμβουλος ασφαλείας MotoGP της Dorna), ο Franco Uncini επισκέφθηκε μαζί με το Javier Alonso, δεξί χέρι του Ezpeletta και Managing Event Director τη νέα αμερικάνικη πίστα Circuit of the Americas, στο Τέξας.

Σκοπός να ελεγχθούν οι τελικές προετοιμασίες εν όψει το αγώνα GP τον επόμενο μήνα. Στην πίστα CotA θα διεξαχθεί για πρώτη φορά αγώνας MotoGP στις 21 Απριλίου, ενώ την επόμενη εβδομάδα (12-14 Μαρτίου) την επισκέπτονται για ιδιωτικές δοκιμές οι ομάδες Repsol Honda, Yamaha και LCR Honda.

Μετά την επίσκεψη, ο Uncini ζήτησε να γίνουν κάποιες αλλαγές στα μέτρα ασφαλείας. Συγκεκριμένα ζήτησε να δημιουργηθούν περισσότερα ανοίγματα ανάμεσα στις μπαριέρες, την προσθήκη περισσότερων αερόσακων περιμετρικά και την αφαίρεση κάποιων κερμπ που χρησιμεύουν στους αγώνες αυτοκινήτων, αλλά είναι επικίνδυνα για τις μοτοσυκλέτες.

«Ο κόσμος εδώ εργάζεται στο κόκκινο για να εξασφαλίσει ότι ο αγώνας θα έχει επιτυχία. Η επίσκεψή μας αφορούσε έλεγχο κάποιων μικροεπεμβάσεων στα μέτρα ασφαλείας, καθώς η τυπική πιστοποίηση της πίστας έχει ήδη ολοκληρωθεί».

«Νιώθουμε σίγουροι πως ο αγώνας θα εξελιχθεί απόλυτα ομαλά, διότι συνεργαζόμαστε με απόλυτα επαγγελματίες που ήδη έχουν στο παλμαρέ τους ένα εξαιρετικά επιτυχημένο ντεμπούτο, τον περσινό αγώνα της Φόρμουλα 1», δήλωσε ο Uncini στην επίσημη ιστοσελίδα των MotoGP.

«Είναι πολύ ωραίο που η πρώτη μου δουλειά από τη νέα μου θέση αφορά μια τόσο θεαματική πίστα. Μου αρέσει πολύ η Circuit of the Americas. Οι εγκαταστάσεις της είναι πραγματικά εντυπωσιακές και η πίστα ιδιαίτερη: γραφική αλλά και σύγχρονη, τεχνική, ενδιαφέρουσα και πολύ απαιτητική. Πιστεύω πως τον Απρίλιο θα δούμε εδώ πολύ καλούς αγώνες, οι στροφές δεν αφήνουν τους αναβάτες να χαλαρώσουν και θα έχουμε πολλές προσπεράσεις».