Τα ηλεκτρικά μηχανάκια που αναβίωσαν μια φίρμα

Η Pursang ξαναγεννιέται και έχει κάτι υπέροχο να διηγηθεί


ΜΟΤΟΝΕΑ
13:12
03/03/2020
Τα ηλεκτρικά μηχανάκια που αναβίωσαν μια φίρμα
2
loading

Η ισπανική Bultaco γεννήθηκε το 1959 από πρώην υπαλλήλους του εργοστασιακού αγωνιστικού τμήματος της Montesa και σύντομα έγινε γνωστή παγκοσμίως με τα εκτός δρόμου μοντέλα της.

Και το πλέον χιλιοτραγουδισμένο όλων ήταν το Pursang.

Παρά το γεγονός λοιπόν ότι το εργοστάσιο έβαλε λουκέτο στις αρχές της δεκαετίας του 1980, το όνομα Pursang συνεχίζει να έχει ένα ιδιαίτερο ειδικό βάρος στον κόσμο των δύο τροχών.

Γι’ αυτό και τώρα αναβιώνει ξανά με μια σειρά ηλεκτρικών μηχανών που αντλούν έμπνευση από την επικράτεια των trackers.

Τα δύο πρωτότυπα είχαν παρουσιαστεί τον περασμένο Μάιο στη Βαρκελώνη, η Pursang μάς έδωσε όμως πρόσφατα περισσότερες λεπτομέρειες. Τόσο για τα τεχνικά χαρακτηριστικά όσο και την τιμή.

Αμφότερα τα μοντέλα φορούν bodywork βγαλμένο από καθαρόαιμο tracker, αλλά και φώτα LED, ζάντες αλουμινίου Morad, ανάρτηση Olle και τέτοια υπέροχα πράγματα.

Το φτηνότερο από τα δύο, το E-Street, έχει αυτονομία στα 100 χιλιόμετρα και τελική ταχύτητα 100 χλμ/ώρα. Και κοστίζει 9.700 ευρώ.

Ακριβότερο και δυνατότερο είναι το E-Track των 13.700 ευρώ, με αυτονομία στα 140 χιλιόμετρα και τελική ταχύτητα 120 χλμ/ώρα.

Κατάλληλα και για χώμα και για άσφαλτο και καμωμένα από ανθρακόνημα, έρχονται από τον Μάιο του 2020…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Giorgis

    Σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές μοτοσικλετών προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία της αλλαγής τεχνολογίας και πάνε να μας πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλλες. Σήμερα το κόστος των μπαταριών είναι μόλις 100$ η κιλοβατώρα σε επίπεδο στοιχείων και λίγο ακριβότερο σε επίπεδο μονταρισμένου πακέτου. Αυτές οι μοτοσικλέτες ζήτημα να έχουν 5 κιλοβατώρες μπαταρία, δηλαδή κόστος λίγο πάνω από 500$. Θες 1000? ΟΚ. Και φθηνά ηλεκτρικά μοτέρ. Το κύκλωμα φόρτισης επίσης πολύ φθηνό αφού αν υποστήριζαν ταχυφόρτιση θα ήταν το πρώτο που θα ανέφεραν. 5 χιλιάρικα θα ήταν μια δίκαιη τιμή για το συγκεκριμένο. ΥΓ. Η αυτονομία αν δεν αναφέρονται συνθήκες (πόλη, αυτοκινητόδρομος) και ταχύτητα μέτρησης δεν έχει κανένα νόημα. Με 50 χλμ. σταθερή ταχύτητα μπορείς να εκτοξεύσεις την αυτονομία αλλά θα είσαι εκτός πραγματικότητας. Προφανώς δεν μπορώ να ζητήσω πιστοποίηση από ένα διεθνές πρότυπο αφού τα πρωτότυπα μοντέλα δεν έχουν πάρει ακόμη κάποια πιστοποίηση.

  2. avatar POPO φΟΒΕΡΌ

    13.700 ΕΥΡΏ για να μη μπορείς να πας και να γυρίσεις από Λουτράκι. Άφήστε το παιδιά.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει