Η Ελένη Βαΐτσου ήταν καλεσμένη του Γρηγόρη Αρναούτογλου στο πλατό του «The 2Night Show» στο επεισόδιο της Τετάρτης (26/10) του νυχτερινού talk show του ANT1. Η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε για τα παιδικά της χρόνια, τις σπουδές Οικονομικών, την καριέρα της στην υποκριτική, ενώ αποκάλυψε πως στο δωμάτιό της είχε αφίσα του Αλέξη Γεωργούλη.

«Μεγάλωσα στην Κάτω Τιθορέα. Στο Γυμνάσιο έιχα βαρεθεί, ήθελα να φύγω. Οι σπουδές μου ήταν το μέσο μου, για να φύγω από το χωριό και να έρθω στην Αθήνα. Μέχρι το Γυμνάσιο ήθελα να γίνω πυρηνικός φυσικός. Αν αποφασίσεις να μείνεις στην επαρχία και σε ένα χωρίο κιόλας, δεν έχεις πάρα πολλές επιλογές γενικά, οπότε αναγκαστικά κάνεις οικογένεια. Εμένα με φόβιζε όλο αυτό. Ήθελα απλά να φύγω για σπουδές, για να έρθω στην Αθήνα», ανέφερε αρχικά και συνέχισε: «Στο Γυμνάσιο είχα αφίσα τον Αλέξη Γεωργούλη πάνω από το κρεβάτι μου τότε που έγινε χαμός στο “Είσαι το ταίρι μου”. Όταν τον συνάντησα από κοντά, πλέον είχε απομυθοποιηθεί όλο, ήμουν ήδη στον χώρο. Πριν από την αφίσα του Γεωργούλη, είχα μια του Λεονάρντο Ντι Κάπριο από τον Τιτανικό».

Ακολούθως αναφέρθηκε στην απόφασή της να γίνει ηθοποιός και στη συμμετοχή της στο πετυχημένο τηλεοπτικό σίριαλ «Μπρούσκο», που τη βοήθησε να κατασταλάξει με τί ήθελε να ασχοληθεί στην επαγγελματική της πορεία. «Σαν φοιτήτρια πέρασα φανταστικά, ήταν τέλεια. Όταν τελείωσα με το πτυχίο και όταν ξεκίνησα να με σκέφτομαι σε ένα γραφείο, είπα ότι αυτό που ήθελα να κάνω είναι το θέατρο. Δέχτηκαν πολύ ήρεμα οι δικοί μου όταν τους είπα ότι θα πάω σε δραματική σχολή».

«Στο “Μπρούσκο” πέρασα από κάστινγκ. Όταν χτύπησε το τηλέφωνό μου δεν χάρηκα, δεν ήξερα τι να περιμένω. Μετά από το “Μπρούσκο” δεν ήθελα να κάνω κάτι άλλο στη ζωή μου, είπα ότι θα υπέφερα αν έκανα κάτι άλλο επαγγελματικά», δήλωσε.

Για το ενδεχόμενο να γίνει παρουσιάστρια πρωινής εκπομπής, υποστήριξε: «Θα μου άρεσε να το προσπαθήσω, να κάνω ένα δοκιμαστικό. Βέβαια, δεν ξέρω αν θα μου άρεσε, γιατί δεν θα με άφηναν να είμαι ο εαυτός μου».

Μιλώντας για την προσωπική της ζωή, η ηθοποιός στάθηκε και στο ότι δεν της έχει δημιουργηθεί η ανάγκη να κάνει τη δική της οικογένεια. «Δεν υπάρχει στη σκέψη μου το να παντρευτώ και να κάνω οικογένεια. Σοβαρή πρόταση γάμου δεν έχω δεχθεί, στην πλάκα όμως πολλές. Νομίζω ότι αν έρθει η στιγμή και το timing είναι το σωστό, είμαι δηλαδή με έναν άνθρωπο και θέλουμε τα ίδια πράγματα, θα το καταλάβουμε, θα το συζητήσουμε και πολύ απλά θα αποφασίσουμε ότι είναι να αποφασίσουμε», είπε.

«Άμα είσαι με έναν άνθρωπο και πορεύεσαι και έχεις την ίδια κατεύθυνση, δεν είναι ανάγκη να γίνουν ούτε προτάσεις γάμου ούτε τίποτα. Το σημαντικό είναι η συντροφικότητα και να είσαι εντάξει εκεί που είσαι», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια ο Γρηγόρης Αρναούτογλου τη ρώτησε για το αν έχει νιώσει το «καμπανάκι» της μητρότητας κι εκείνη απάντησε: «Δεν πιστεύω σε καμπανάκια! Καμπάνα είναι αυτά τα “πρέπει” των άλλων που σου πιπιλίζουν τα αυτιά και σου λένε “πόσο χρονών είσαι”, “έχεις μεγαλώσει”, “πότε θα κάνεις παιδιά” και “πότε θα κάνεις οικογένεια” και “πότε θα δούμε εγγονάκια”. Αυτά είναι τα καμπανάκια. Δεν υπάρχει, πιστεύω, βιολογικό καμπανάκι. Μέσα μου δεν έχω νιώσει καθόλου ότι θέλω γιατί μέχρι τώρα δεν έχει συμβεί και να είμαι με κάποιον που να μου το βγάλει αυτό και να πω ναι».

«Βασικά δεν θέλω να το κάνω αυτό για μένα. Μπορεί να είναι λίγο εγωιστικό αλλά υπάρχουν πολλές γυναίκες που από πολύ μικρή ηλικία ξέρουν ότι θέλουν να γίνουν μητέρες. Είναι στον άνθρωπο, στον χαρακτήρα, στο πως μεγαλώνεις, στο τι θες και στο τι πιστεύεις ότι σου πηγαίνει» πρόσθεσε.