Ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος κατάφερε, παρουσιάζοντας το καλύτερο πιάτο στη δοκιμασία του Tεστ Δημιουργικότητας στο Masterchef, να κερδίσει και να είναι ο νέος και τελευταίος κάτοχος της κάρτας ασυλίας.

Για τον Μάριο Λιόλιο, τον Νίκο Παπαϊωάννου και τον Δημήτρη Ταϊρίδη, όμως, τα νέα δεν ήταν θετικά, αφού τα πιάτα τους ανήκαν στις λιγότερες καλές προσπάθειες της δοκιμασίας και έφτασαν στην κουζίνα φορώντας τις μαύρες ποδιές τους, για να διεκδικήσουν την παραμονή τους στο διαγωνισμό.

Στο MasterChef 2022 όμως τίποτα δεν είναι δεδομένο και μια μεγάλη έκπληξη περίμενε τους διαγωνιζόμενους στο επεισόδιο της Τρίτης (3/5).

Και αν κάποιοι ανέμεναν μια χαλαρή ημέρα στον εξώστη, τα σχέδια ανατράπηκαν και η μέρα στην κουζίνα του MasterChef 2022 ξεκίνησε με ένα «σκωτσέζικο ντους».

Η είσοδος στη χρυσή δεκάδα του MasterChef 2022 δεν ήταν εύκολη υπόθεση για τους διαγωνιζόμενους που κατάφεραν να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις απαιτητικές μαγειρικές δοκιμασίες, ως τώρα.

Ένα μεγάλο έπαθλο τους περίμενε, αφού μπορούσαν να διεκδικήσουν 10.000 ευρώ!

Το ποσό δεν πήρε μόνο ένας παίκτης, αλλά χωρίστηκε σε τρεις διαφορετικές φάσεις.

2 χιλιάδες, 3 χιλιάδες και 5 χιλιάδες περίμεναν τον νικητή της εκάστοτε δοκιμασίας. Αυγά, κοτολέτες και συκώτι ήταν τα βασικά υλικά που έπρεπε να μαγειρευτούν.

Οι διαγωνιζόμενοι κατέβηκαν από τον εξώστη, πήραν θέση πίσω από τους πάγκους και ήταν όλοι αποφασισμένοι να κερδίσουν στις τρεις διαφορετικές μαγειρικές δοκιμασίες.

Αντίθετα, ο Μάριος Λιόλιος, ο Νίκος Παπαϊωάννου και ο Δημήτρης Ταϊρίδης που είχαν τις τρεις πιο αδύναμες προσπάθειες στο Τεστ Δημιουργικότητας δεν μπορούσαν να λάβουν μέρος σε αυτό που θα ακολουθούσε, όπως τους είπε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος.

Σκωτσέζικο ντους η πρώτη δοκιμασία για τις 10.000 ευρώ

Όπως ανακοίνωσε ο Πάνος Ιωαννίδης στους επτά από τους δέκα παίκτες που είχαν τα καλύτερα πιάτα και διεκδικούσαν το ποσό, στην πρώτη δοκιμασία οι επίδοξοι σεφ έπρεπε να φτιάξουν το τέλειο Scotch egg.

Στον Νικήτα η παρασκευή τους τού φάνηκε ιδιαίτερα δύσκολη, με τον Νίκο Π. από τον εξώστη να δηλώνει ότι θα ήθελε να το μαγειρέψει.

Στη συνέχεια ο Πάνος Ιωαννίδης ανακοίνωσε ότι η καλύτερη προσπάθεια θα κερδίσει τις πρώτες 2.000 ευρώ από το συνολικό ποσό, ενώ αυτοί με τις δύο πιο αδύναμες προσπάθειες δε θα συνεχίσουν στη διεκδίκηση του μεγάλου ποσού.

Οι δυο πιο αδύναμες προσπάθειες και ο νικητής των 2.000 ευρώ

Στην πρώτη, λοιπόν, δοκιμασία του νέου επεισοδίου του MasterChef 2022, οι καταξιωμένοι σεφ – κριτές έψαχναν το τέλειο scotch egg και όπως είδαμε το βρήκαν! Ο Παναγιώτης κατάφερε να τους εντυπωσιάσει με το πιάτο του και να κερδίσει το έπαθλο των δύο χιλιάδων ευρώ!

Να θυμίσουμε ότι ο Πάνος, είχε κερδίσει στο προηγούμενο επεισόδιο και μία κουζινομανηχανή, αφού ήταν ο νικητής του Τεστ Δημιουργικότητας.

Τις δύο λιγότερο καλές προσπάθειες στη δοκιμασία του scotch egg είχαν ο Χριστόφορος και ο Νίκος. Οι δυο τους ανέβηκαν στον εξώστη και δεν είχαν πια τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις επόμενες δοκιμασίες και να διεκδικήσουν τις 10.000 ευρώ.

Γιάννος ή Ελπίδα; Ποιος κέρδισε τις 3.000 ευρώ;

Η δεύτερη καμπάνα έκρυβε κοτολέτα και γουακαμόλε αξίας… 3.000 ευρώ!

Τις δύο καλύτερες προσπάθειες σε αυτή τη δοκιμασία, σύμφωνα με τους τρεις καταξιωμένους σεφ – κριτές του διαγωνισμού, είχαν ο Γιάννος και η Ελπίδα.

Το πιάτο της Ελπίδας ήταν εκείνο που κατάφερε να κερδίσει τις 3.000 ευρώ και ο λόγος ήταν το πανάρισμα της κοτολέτας. Το μονό πανάρισμα της Ελπίδας άρεσε περισσότερο στους κριτές.

Πάνος ή Γιάννος; Ποιος από τους δυο κέρδισε το έπαθλο των 5.000 ευρώ;

Η Ελπίδα, ο Γιάννος κι ο Πάνος ήταν οι τρεις επίδοξοι σεφ που διεκδίκησαν το μεγάλο έπαθλο των 5.000 ευρώ στη δοκιμασία της τελικής δεκάδας του MasterChef 2022, με συνολικό έπαθλο τις 10.000.

Με τον Σωτήρη Κοντιζά να ευχαριστεί την Ελπίδα, αφού ανάμεσα στους τρεις είχε την πιο αδύναμη προσπάθεια, Γιάννος και Πάνος, έμειναν να διεκδικήσουν το χρηματικό έπαθλο.

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος ανέλυσε τα πιάτα και των δύο παικτών. «Δύο πολύ ωραίες προσπάθειες, μία λίγο καλύτερη… Αυτή η λίγο καλύτερη κερδίζει τις 5.000 ευρώ και είναι αυτή του Πάνου», ανακοίνωσε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, με τους συμπαίκτες του να ζητωκραυγάζουν.

Ο Πάνος Ιωαννίδης έδωσε συγχαρητήρια και στους δύο, ρωτώντας τον Παναγιώτη τι θα κάνει τις 7.000 ευρώ που συνολικά κέρδισε. Ότι θα πάει κάποιο μακρινό ταξίδι είπε ο επίδοξος σεφ, προσθέτοντας στην κάμερα ότι παρά τη χαρά του θα συνεχίσει στον διαγωνισμό σεμνά και ταπεινά…